Datum objave:
15.12.2023
- Pripremite kalup, namastite ga i obložite papirom kako biste biskvit lakše izvadili van ili koristite kockasti kalup sa odvojivim stranicama.
- Za biskvit izmiješajte sve sastojke u multipraktiku na način da prvo usitnite indijske oraščiće, ribani kokos i zobene pahuljice te dodajte i sve ostale sastojke te izmiješajte u kompaktno tijesto.
- Tijesto za biskvit jednolično utisnite u dno kalupa, dobro poravnajte i stavite hladiti dok pripremate čokoladnu kremu.
- Za čokoladnu kremu rastopite kakao maslac i kokosovo ulje te dodajte kakao u prahu i javorov sirup te dobro izmiješajte.
- U zdjelici ili dubljem tanjuru pripremite ribani kokos.
- Izvadite iz hladnjaka biskvit i izrežite na željene veličine, svaku kocku biskvita umočite u čokoladnu kremu te uvaljajte u ribani kokos. Postupak ponavljajte dok sve kocke biskvita ne budu obložene čokoladnom kremom i ribanim kokosom.
- Čupavce poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku do kraja konzumacije.
- Ukoliko želite malo mekši biskvit, čupavce prije serviranja izvadite iz hladnjaka desetak minuta ranije.
Sastojci za biskvit:
- 2 šalice indijskih oraščića
- 2 šalice ribanog kokosa
- 1 šalica zobenih pahuljica
- ½ šalice sirupa od agave
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žličica burbon vanilije
- Prstohvat soli
Sastojci za kremu:
- 3 žlice rastopljenog kakao maslaca
- 2 žlice kokosovog ulja
- 3 žlice kakaa u prahu
- ¼ šalice javorovog sirupa
- Ribani kokos za uvaljati čupavce
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar