Priprema:
Pripremite kalup, namastite ga i obložite papirom kako biste biskvit lakše izvadili van ili koristite kockasti kalup sa odvojivim stranicama.
Za biskvit izmiješajte sve sastojke u multipraktiku na način da prvo usitnite indijske oraščiće, ribani kokos i zobene pahuljice te dodajte i sve ostale sastojke te izmiješajte u kompaktno tijesto.
Tijesto za biskvit jednolično utisnite u dno kalupa, dobro poravnajte i stavite hladiti dok pripremate čokoladnu kremu.
Za čokoladnu kremu rastopite kakao maslac i kokosovo ulje te dodajte kakao u prahu i javorov sirup te dobro izmiješajte.
U zdjelici ili dubljem tanjuru pripremite ribani kokos.
Izvadite iz hladnjaka biskvit i izrežite na željene veličine, svaku kocku biskvita umočite u čokoladnu kremu te uvaljajte u ribani kokos. Postupak ponavljajte dok sve kocke biskvita ne budu obložene čokoladnom kremom i ribanim kokosom.
Čupavce poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku do kraja konzumacije.
Ukoliko želite malo mekši biskvit, čupavce prije serviranja izvadite iz hladnjaka desetak minuta ranije.
Sastojci za biskvit:
2 šalice indijskih oraščića
2 šalice ribanog kokosa
1 šalica zobenih pahuljica
½ šalice agava slada
1 žlica kokosovog ulja
1 žličica burbon vanilije
Prstohvat soli
Sastojci za kremu:
3 žlice rastopljenog kakao maslaca
2 žlice kokosovog ulja
3 žlice kakaa u prahu
¼ šalice javorovog sirupa
Ribani kokos za uvaljati čupavce
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar