Kategorije
Početna Recepti Curry-kokos gulaš
Dunja Gulin

Curry-kokos gulaš

Isprobaj egzotični veganski recept za gulaš s finim začinima koji smo preuzeli iz Planetopijine kuharice. 

40min
Srednje složena priprema
Datum objave: 13.06.2017

Na ulju pirjajte luk s malo soli dok ne zamiriši i omekša. Dodajte usitnjeni đumbir, češnjak i sve suhe začine pa dobro promiješajte i još kratko propirjajte. Dodajte tamari, koncentrat rajčice ili kečap i promiješajte. Prelijte kokosovim mlijekom, promiješajte pa pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Kušajte i dosolite ako je potrebno. Gulaš mora biti gust – ako je rjeđi zgusnite ga s malo kuzua, aru praha ili gustina. Zgušnjivač rastopite u žlici vode pa umiješajte pred kraj kuhanja. Uz gulaš možete poslužiti basmati rižu i po želji, falafel. 

Preuzeto iz Planetopijine kuharice Vege-burgeri, autorice Dunje Gulin. 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

2 žlice djevičanskog kokosovog ulja
1 veći luk, sitno sjeckani
2 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i nasjeckanog
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 1/2 žlica blagog curry praha
2 žličice praha đumbira
2 žličice praha kurkume
2 žličice garam masale
1/4 žličice čili praha, ili po ukusu
2 žlice tamarija
1 žlica koncentrata rajčice ili 3 žlice kečapa
2 šalice kokosovog mlijeka 
sol
2 žlice sitno sjeckanog lista peršina
1 žličica kuzua ili aru praha, po potrebi

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)