- Na ulju pirjajte luk s malo soli dok ne zamiriši i omekša.
- Dodajte usitnjeni đumbir, češnjak i sve suhe začine pa dobro promiješajte i još kratko propirjajte.
- Dodajte tamari, koncentrat rajčice ili kečap i promiješajte.
- Prelijte kokosovim mlijekom, promiješajte pa pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Kušajte i dosolite ako je potrebno.
- Gulaš mora biti gust – ako je rjeđi zgusnite ga s malo kuzua, aru praha ili gustina.
- Zgušnjivač rastopite u žlici vode pa umiješajte pred kraj kuhanja.
- Uz gulaš možete poslužiti basmati rižu i po želji, falafel.
Preuzeto iz Planetopijine kuharice Vege-burgeri, autorice Dunje Gulin.
- 2 žlice djevičanskog kokosovog ulja
- 1 veći luk, sitno sjeckani
- 2 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i nasjeckanog
- 2 češnja češnjaka, protisnuta
- 1 1/2 žlica blagog curry praha
- 2 žličice praha đumbira
- 2 žličice praha kurkume
- 2 žličice garam masale
- 1/4 žličice chilli praha, ili po ukusu
- 2 žlice tamarija
- 1 žlica koncentrata rajčice ili 3 žlice kečapa
- 2 šalice kokosovog mlijeka
- sol
- 2 žlice sitno sjeckanog lista peršina
- 1 žličica kuzua ili aru praha, po potrebi
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar