Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Curry-kokos gulaš
Dunja Gulin

Curry-kokos gulaš

Isprobaj egzotični veganski recept za gulaš s finim začinima koji smo preuzeli iz Planetopijine kuharice. 

40min
Srednje složena priprema
Datum objave: 13.06.2017

Na ulju pirjajte luk s malo soli dok ne zamiriši i omekša. Dodajte usitnjeni đumbir, češnjak i sve suhe začine pa dobro promiješajte i još kratko propirjajte. Dodajte tamari, koncentrat rajčice ili kečap i promiješajte. Prelijte kokosovim mlijekom, promiješajte pa pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Kušajte i dosolite ako je potrebno. Gulaš mora biti gust – ako je rjeđi zgusnite ga s malo kuzua, aru praha ili gustina. Zgušnjivač rastopite u žlici vode pa umiješajte pred kraj kuhanja. Uz gulaš možete poslužiti basmati rižu i po želji, falafel. 

Preuzeto iz Planetopijine kuharice Vege-burgeri, autorice Dunje Gulin. 

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

2 žlice djevičanskog kokosovog ulja
1 veći luk, sitno sjeckani
2 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i nasjeckanog
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 1/2 žlica blagog curry praha
2 žličice praha đumbira
2 žličice praha kurkume
2 žličice garam masale
1/4 žličice čili praha, ili po ukusu
2 žlice tamarija
1 žlica koncentrata rajčice ili 3 žlice kečapa
2 šalice kokosovog mlijeka 
sol
2 žlice sitno sjeckanog lista peršina
1 žličica kuzua ili aru praha, po potrebi

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)