Na ulju pirjajte luk s malo soli dok ne zamiriši i omekša. Dodajte usitnjeni đumbir, češnjak i sve suhe začine pa dobro promiješajte i još kratko propirjajte. Dodajte tamari, koncentrat rajčice ili kečap i promiješajte. Prelijte kokosovim mlijekom, promiješajte pa pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Kušajte i dosolite ako je potrebno. Gulaš mora biti gust – ako je rjeđi zgusnite ga s malo kuzua, aru praha ili gustina. Zgušnjivač rastopite u žlici vode pa umiješajte pred kraj kuhanja. Uz gulaš možete poslužiti basmati rižu i po želji, falafel.
Preuzeto iz Planetopijine kuharice Vege-burgeri, autorice Dunje Gulin.
2 žlice djevičanskog kokosovog ulja
1 veći luk, sitno sjeckani
2 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i nasjeckanog
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 1/2 žlica blagog curry praha
2 žličice praha đumbira
2 žličice praha kurkume
2 žličice garam masale
1/4 žličice čili praha, ili po ukusu
2 žlice tamarija
1 žlica koncentrata rajčice ili 3 žlice kečapa
2 šalice kokosovog mlijeka
sol
2 žlice sitno sjeckanog lista peršina
1 žličica kuzua ili aru praha, po potrebi
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar