Odaberi paprike koje mirišu na papriku, a ne na ništa. „Zrno“ paprike su savršene. Paprike narežeš na neke kocke, ne na gromade i spečeš na tavi da dobiju finu smeđu mirišljavu koricu, a meso da omekša, al ne onak skroz. Ma može i skroz, fino je…
Pred kraj dodaš nakosani luk, malo češnjaka i sitno narezuckan pastrnjak. Onda ubaciš ocijeđeni slanutak ili azuki grah, pokapaš tamarijem i dodaš curryija (ja ga stavljam svuda, obožavam curry). Vjerojatno bi svježi peršin trebao biti ovdje, al to sad nemam.
Dodaš rižu ili krumpir i zaliješ s malo maslinjaka. Uživaš.
1 luk
2 srednja pastrnjaka
2-3 paprike
1 šalica kuhanog azuki graha ili slanutka
skuhana smeđa riža ili
skuhani krumpir s ljuskom
curry
tamari
sol
maslinovo ulje
malo češnjaka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!