Datum objave:
30.04.2025
- Zagrijte pećnicu na 160°C (fano toplinu) i obložite pleh papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, pekan orahe, sjemenke bundeve, sjemenke suncokreta, kokosove pahuljice, cimet i sol.
- U maloj tavi ili mikrovalnoj pećnici otopite kokosovo ulje. Dodajte med ili javorov sirup i vanilin ekstrakt. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
- Prelijte tekuću smjesu preko suhih sastojaka i dobro promiješajte dok sve ne bude ravnomjerno prekriveno.
- Rasporedite smjesu ravnomjerno po pripremljenom plehu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta, povremeno promiješajte kako bi granola ravnomjerno poprimila zlatno smeđu boju. Pazite da granola ne pregori – peći ćete je dok ne postane zlatno smeđa i hrskava.
- Nakon što je granola pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite da se ohladi. Ako želite, dodajte suho voće po izboru dok je granola još uvijek topla, kako bi se voće ravnomjerno rasporedilo.
- Po želji, granolu možete poslužiti s jogurtom, biljnim mlijekom ili čak samo kao užinu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 2 tjedna.
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1/2 šalice pekan oraha, grubo sjeckanih
- 1/4 šalice sjemenki bundeve
- 1/4 šalice sjemenki suncokreta
- 1/4 šalice kokosovih pahuljica (nezaslađene)
- 1/4 šalice meda ili javorovog sirupa
- 1/4 šalice kokosovog ulja (ili biljnog ulja po izboru)
- 1/2 žličice vanilin ekstrakta
- 1/2 žličice cimeta u prahu
- Prstohvat soli
- 1/4 šalice suhog voća po izboru (grožđice, brusnice, ili suhe marelice) – opcionalno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar