Domaća tjestenina sa spirulinom i kurkumom
Zašto ne biste napravili domaće šarene, fine i zdrave fettuccine? Dragana iz bio&bio trgovine u Avenue Mallu predlaže ovaj jednostavan recept za tjesteninu koja će se klincima sigurno svidjeti.
Poigrala sam se malo s bojama i odlučila napraviti narančaste i zelene fettuccine. Zamijesila sam tijesto od zobenog brašna, praha spiruline, himalajske soli i vode.
Razvaljala sam tijesto i s mašinicom za tijesto napravila tjesteninu, ostavila preko noći da se osuši i to je bilo to. Jednostavno! :) Isti postupak sam ponovila još jednom, samo sam umjesto spiruline u smjesu dodala prah kurkume i dobila narančastu tjesteninu.
Ovakva je tjestenina idealna za djecu jer ih zabavljaju različite boje a sastojci su 100% prirodni. Postupak je jednostavan i gotov za nekoliko minuta. Kombinirajte s umakom od povrća s tamarijem ili po želji i uživajte!
1/2 kg zobenog brašna
1/2 žličice himalajske soli
2 žličice spiruline u prahu
voda prema potrebi
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar