Namočiti datulje na 10 minuta, ubaciti ih ocijeđene u blender i izmiksati. Smjesu staviti u zdjelu s nasjeckanim tostiranim bademima i zobenim pahuljicama. Na pari rastopiti kikiriki maslac i med, preliti preko smjese i dobro promiješati. Na papir za pečenje ravnomjerno rasporediti smjesu na željenu debljinu i ostaviti u hladnjaku da se stegne. Narezati na pločice i čuvati u posudici za hranu s poklopcem, do nekoliko dana. Ako ste u žurbi ili želite 100% bezglutensku pločicu, koristite gotovu smjesu muesla od 6 vrsta žitarica s bademom i suhim voćem ili s čokoladom.
Ostali dodaci po želji: tostirane suncokretove sjemenke, komadići čokolade, nasjeckano suho voće, prah vanilije ili cimeta…
1 šalica datulja
2 žlice meda
2 žlice kikiriki maslaca
1 šalica nasjeckanih tostiranih badema
1 i ½ šalica krupnih zobenih pahuljica
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!