Kategorije
Početna Recepti Domaći kruh
Jadranka Boban Pejić

Domaći kruh

Nema ništa ljepše od mirisa svježe ispečenog kruha! Zašto ga ne biste ispekli sami?

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 04.01.2013

Ovo je jednostavan recept za domaći integralni kruh koji svakako probajte. Spravljanje kruha je stvarno poseban ritual u kojem ćete sigurno naučiti uživati a mirisan, svježe ispečen kruh sigurno će biti pravi gurmanski doživljaj za cijelu obitelj!

Pomiješajte kvasac, med, ulje i vodu te postupno dodajte 3 šalice brašna. Mijesite 10 minuta. Prekrijte krpom i ostavite 45 minuta na toplom. Ponovo zamijesite, premažite uljem te ostavite da se udvostruči (oko 1 sat).

Podijelite na dva kruha te ostavite još 10 minuta.

Zagrijte pećnicu, u kalup za kruh dodajte ulje i brašno te ga pecite 45 minuta na 200 stupnjeva.

Nakon pečenja umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. 

Poslužite ga uz variva od mahunarki i povrća ili kušajte npr. uz hummus. U slast!

Izvor: Iz riznice Makronovinih recepata

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • 1 jušna žlica suhog kvasca
  • 1 jušna žlica meda ili pšeničnog slada
  • 1 jušna žlica ulja
  • 2 šalice tople vode
  • 3 šalice integralnog brašna
  • 3 šalice brašna tip 850

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)