Ovo je jednostavan recept za domaći integralni kruh koji svakako probajte. Spravljanje kruha je stvarno poseban ritual u kojem ćete sigurno naučiti uživati a mirisan, svježe ispečen kruh sigurno će biti pravi gurmanski doživljaj za cijelu obitelj!
Pomiješajte kvasac, med, ulje i vodu te postupno dodajte 3 šalice brašna. Mijesite 10 minuta. Prekrijte krpom i ostavite 45 minuta na toplom. Ponovo zamijesite, premažite uljem te ostavite da se udvostruči (oko 1 sat).
Podijelite na dva kruha te ostavite još 10 minuta.
Zagrijte pećnicu, u kalup za kruh dodajte ulje i brašno te ga pecite 45 minuta na 200 stupnjeva.
Nakon pečenja umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.
Poslužite ga uz variva od mahunarki i povrća ili kušajte npr. uz hummus. U slast!
Izvor: Iz riznice Makronovinih recepata
- 1 jušna žlica suhog kvasca
- 1 jušna žlica meda ili pšeničnog slada
- 1 jušna žlica ulja
- 2 šalice tople vode
- 3 šalice integralnog brašna
- 3 šalice brašna tip 850
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar