Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Domaći kruh
Jadranka Boban Pejić

Domaći kruh

Nema ništa ljepše od mirisa svježe ispečenog kruha! Zašto ga ne biste ispekli sami?

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 04.01.2013

Ovo je jednostavan recept za domaći integralni kruh koji  svakako probajte.  Spravljanje kruha je stvarno poseban ritual u kojem ćete sigurno naučiti uživati a mirisan, svježe ispečen kruh sigurno će biti pravi gurmanski doživljaj za cijelu obitelj!

Pomiješajte kvasac, med, ulje i vodu te postupno dodajte 3 šalice brašna. Mijesite 10 minuta. Prekrijte krpom i ostavite 45 minuta na toplom. Ponovo zamijesite, premažite uljem te ostavite da se udvostruči (oko 1 sat).  Podijelite na dva kruha te ostavite još 10 minuta.

Zagrijte pećnicu, u kalup za kruh dodajte ulje i brašno te ga pecite 45 minuta na 200 stupnjeva.  Nakon pečenja umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. 

Poslužite ga uz variva od mahunarki i povrća ili kušajte npr. uz hummus.  U slast!

Izvor: Iz riznice Makronovinih recepata

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena
Nema komentara. Budi prvi!

1 jušna žlica suhog kvasca
1 jušna žlica meda
1 jušna žlica ulja
2 šalice tople vode
3 šalice integralnog brašna
3 šalice brašna tip 850

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)