Ima li što ljepše od mirisa tek pečeng kruha? Ako još nikada niste napravili sami svoj kruh, sada je idealno vrijeme :) Želite li stručnu poduku iz umjetnosti spravljanja savršenog kruha, prijavite se na Makronovinu radionicu!
60min
Srednje složena priprema
Datum objave:16.10.2013
Kvasac stavite u mlaku vodu i dodajte rižin slad te ostavite stajati pet minuta.
Brašno prosijte, pomiješajte sa soli i ¾ količine sezamovih sjemenki.
Dodajte kvasac s vodom i zamijesite kuglu, dodajte ulje i stavite u nauljeni lim za pečenje (kalup) i pecite.
U pećnici zagrijanoj na 200°C pecite 15 minuta, zatim smanjite na 140°C i pecite 15 minuta, i na kraju 10 minuta pecite na 250°C. Kruh će dobiti zlatno smeđu koricu, umotajte u kuhinjsku salvetu i režite kad se ohladi.
U slast!
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar