Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Domaći kruh sa sezamom

Domaći kruh sa sezamom

Kvasac stavite u mlaku vodu i dodajte rižin slad te ostavite stajati pet minuta.

Brašno prosijte, pomiješajte sa soli i ¾ količine sezamovih sjemenki. Dodajte kvasac s vodom i zamijesite kuglu, dodajte ulje i stavite u nauljeni lim za pečenje (kalup) i pecite. U pećnici zagrijanoj na 200°C pecite 15 minuta, zatim smanjite na 140°C i pecite 15 minuta, i na kraju 10 minuta pecite na 250°C. Kruh će dobiti zlatno smeđu koricu, umotajte u kuhinjsku salvetu i režite kad se ohladi.

U slast!

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 10 sastojaka

10 dag brašna od integralnog brašna
30 dag brašna tip 850
1 vrećica bio kvasca bez aluminija
½ žličice rižinog slada ili agavinog sirupa
1 žličica soli
375 ml vode
2 žlice maslinovog ulja
½ šalice sezamovih sjemenki

 

Na vrh