Domaći kruh sa sezamom
Ima li što ljepše od mirisa tek pečeng kruha? Ako još nikada niste napravili sami svoj kruh, sada je idealno vrijeme :) Želite li stručnu poduku iz umjetnosti spravljanja savršenog kruha, prijavite se na Makronovinu radionicu!
Kvasac stavite u mlaku vodu i dodajte rižin slad te ostavite stajati pet minuta.
Brašno prosijte, pomiješajte sa soli i ¾ količine sezamovih sjemenki. Dodajte kvasac s vodom i zamijesite kuglu, dodajte ulje i stavite u nauljeni lim za pečenje (kalup) i pecite. U pećnici zagrijanoj na 200°C pecite 15 minuta, zatim smanjite na 140°C i pecite 15 minuta, i na kraju 10 minuta pecite na 250°C. Kruh će dobiti zlatno smeđu koricu, umotajte u kuhinjsku salvetu i režite kad se ohladi.
U slast!
10 dag brašna od integralnog brašna
30 dag brašna tip 850
1 vrećica bio kvasca bez aluminija
½ žličice rižinog slada ili agavinog sirupa
1 žličica soli
375 ml vode
2 žlice maslinovog ulja
½ šalice sezamovih sjemenki
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar