Zobeni napitak i prah vanilije (ili pola mahune vanilije) stavite na štednjak da zakipi. U međuvremenu odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa od bjelanjka uz dodatak mrvice himalajske soli istucite čvrsti „snijeg“. U vrući zobeni napitak, uz laganu vatru, žlicom dodajte snijeg od bjelanjaka i kuhajte ih maksimalno 2-3 minute uz lagano okretanje. Odvajajte ih kada su gotovi u posebnu posudu.
U drugoj zdjeli izmiksajte žutanjke, agavin sirup i aru prah dok postane glatke i pjenaste teksture. Kremu postepeno dodajte u zobeni napitak, uz neprestano miješanje pjenjačom, nekoliko minuta dok se zgusne. Dodajte kremu žličnjacima i ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi. Ukrasite po želji i uživajte!
Savjet: ovaj se recept tradicionalno radi s mlijekom, no vrlo je ukusan i sa zobenim napitkom. Umjesto aru praha, bogatu, gustu teksturu možete postići i dodavanjem Oatly kreme za kuhanje (npr. 6 dc napitka i 2 dl zobene kreme).
8 dcl zobenog napitka Oatly
4 jaja
½ žličice praha bourbon vanilije
4-5 žlica agavinog sirupa
2 žličice aru praha
mrvicu himalajske soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar