Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Domaći šnenokli
bio&bio tim

Domaći šnenokli (Schneenockerln)

Napravite domaće šnenokle s ekološkim jajima i mirisnom bourbon vanilijom. 

30min
Srednje složena priprema
Datum objave: 24.03.2016

Zobeni napitak i prah vanilije (ili pola mahune vanilije) stavite na štednjak da zakipi. U međuvremenu odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa od bjelanjka uz dodatak mrvice himalajske soli istucite čvrsti „snijeg“. U vrući zobeni napitak, uz laganu vatru, žlicom dodajte snijeg od bjelanjaka i kuhajte ih maksimalno 2-3 minute uz lagano okretanje. Odvajajte ih kada su gotovi u posebnu posudu.

U drugoj zdjeli izmiksajte žutanjke, agavin sirup i aru prah dok postane glatke i pjenaste teksture. Kremu postepeno dodajte u zobeni napitak, uz neprestano miješanje pjenjačom, nekoliko minuta dok se zgusne. Dodajte kremu žličnjacima i ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi. Ukrasite po želji i uživajte!

Savjet: ovaj se recept tradicionalno radi s mlijekom, no vrlo je ukusan i sa zobenim napitkom. Umjesto aru praha, bogatu, gustu teksturu možete postići i dodavanjem Oatly kreme za kuhanje (npr. 6 dc napitka i 2 dl zobene kreme). 

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena
Nema komentara. Budi prvi!

8 dcl zobenog napitka Oatly
4 jaja
½ žličice praha bourbon vanilije
4-5 žlica agavinog sirupa 
2 žličice aru praha
mrvicu himalajske soli 

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)