Datum objave:
06.10.2025
- Mandarine operite i ogulite. Uklonite što više bijelih opni kako bi džem bio nježniji. Narezane komade mandarina stavite u lonac s debljim dnom.
- Dodajte sok i koricu limuna. Limun ne samo da daje svježinu, već i prirodno čuva džem bez dodatnih konzervansa.
- Naribajte jabuku i dodajte u smjesu. Ona pomaže da se džem zgusne na prirodan način.
- Lagano kuhajte. Kuhajte 30–40 minuta na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući. Kad se mandarine počnu raspadati, možete ih usitniti štapnim mikserom za glatku teksturu.
- Zasladite po želji. Dodajte javorov sirup ili agavu prema vlastitom ukusu i kuhajte još 5 minuta.
- Spremite u sterilizirane staklenke.
- Ulijte vrući džem u čiste staklenke, dobro zatvorite i okrenite ih naopako 5 minuta kako bi se stvorio vakuum.
- 1 kg mandarina
- 2 limuna (sok i naribana korica)
- 2–3 žlice javorovog sirupa ili agavinog sirupa (po želji)
- 1 jabuka, naribana (prirodni pektin za zgušnjavanje)
- 1/2 žličice đumbira u prahu (opcionalno, za laganu pikantnost)









Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar