Datulje namoči u toploj vodi i ostavi da odstoje otprilike pola sata. Kakao maslac rastopi u posudi tople vode, a indijske oraščiće samelji.
Ubaci ocijeđene datulje u multipraktik, samelji ih uz postepeno dodavanje rastopljenog kakao maslaca te agava sirupa po želji (no podsjećamo da su datulje itekako slatke).
Samljevene indijske oraščiće dodaj na kraju i pomiješaj sve sastojke u kompaktnu masu. Ukoliko masa nije dovoljno gusta, dodaj kokosovo brašno.
Oblikuj kuglice, ukrasi ih i stavi u hladnjak da se stegnu.
Za ukrašavanje predlažemo Spirulina prah ili plavu spirulinu kako bi zabavili djecu "zelenim i plavim efektima", kakao prah ili pak kokosovo brašno. Dovoljno je kuglicu "uvaljati" u prah po želji...a na vrh može zgodno "sjesti" sjemenka bundeve, brusnica, grožđica i sl.
Javi nam kakve su impresije i došapni koji dobar recept! ;-)
- Datulje 200g
- Indijski oraščići 200g
- Kakao prah 20-30g
- Kakao maslac 100g
- Agava sirup 30ml (ili po želji)
- Spirulina prah za ukrašavanje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar