Datum objave:
22.04.2021
- Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Stavite u sjeckalicu ili blender orahe i lješnjake te ih krupno sameljite.
- Prespite ih u zdjelu.
- Stavite sve ostale sastojke u sjeckalicu pa ih blendajte dok ne dobijete relativno glatku smjesu.
- Pomiješajte s mljevenim orašastim plodovima. Dobit ćete ljepljivu smjesu.
- Čvrsto utisnite smjesu u kalup obložen masnim papirom i poravnajte.
- Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Kad se dobro ohladi, narežite na pločice i umotajte u masni papir ili prozirnu foliju.
- Čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.
NAPOMENA:
Slobodno zamijenite sjemenke, orašaste plodove prema svom ukusu. Recimo, orahe zamijenite bademom ili indijskim oraščićima, a bučine sjemenke suncokretovima. Važno je samo da zadržite omjere.
Recept preuzet iz kuharice Moja sretna hrana by Maja Brekalo.
- 1 šalica (100g) oraha
- 1 šalica (100g) lješnjaka
- 6 srednje velikih datulja bez koštica (oko 80g)
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2/3 šalice (80g) bučinih sjemenki
- 1 žličica cimeta
- 1 veći prstohvat soli
- 1 žlica limunovog soka
- 3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
- 1 zrela banana