- Operite i očistite paprike od koštica. Tempeh narežite na ploške i ispecite na suncokretovom ulju. Ostavite da se ohladi pa razmrvite rukama na sitne komadiće. Seitan sitno iskosajte. Narežite luk na sitne kockice.
- U posudi pomiješajte luk, seitan, tempeh, heljdu, krupicu, brašno i začine (češnjak narezan na sitno, worcester umak, crvenu papriku, muškatni oraščić, peršin i sol). Izmiješajte rukama. Dobiveni nadjev podijelite na šest jednakih dijelova i svakim napunite jednu papriku.
- U velikom loncu na maslinovom ulju popržite zobene pahuljice. Prelijte ih toplim temeljcem i rajčicom. Dodajte lovor i poslažite punjene paprike. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 30 minuta. Dvije minute prije kraja dodajte tamari umak.
Iz kuharice Domaća jela, Željke Fordren Jambrešić u izdanju Planetopije.
Fotografija: Maja Danica Pečanić
- 6 paprika babura
- 40 dag dimljenog seitana
- 15 dag tempeha
- 2 žlice suncokretovog ulja za prženje
- 1 luk
- ½ šalica kuhane heljde
- 4 žlice krupice od pira
- 2 žlice nasjeckanog lista peršina
- ¼ žličice mljevene slatke crvene paprike
- ¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice polubijelog brašna
- 1 žlica worcester umaka
- ¼ žličice soli
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 dl ukuhane rajčice
- 1 l toplog temeljca
- 1 lovorov list
- ½ šalice sitnih zobenih pahuljica
- 2 žlice tamari umaka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar