Fini slatkasti okus ovog recepta razveseliti će sve ljubitelje bundeve. Ovi se kruščići idealno slažu sa svim jesensko zimskim jelima „na žlicu“ ili uz fine namaze poput hummusa ili biljnih pašteta. S kombinacijama brašna poput npr. lanenog se možete poigrati i otkriti omiljenu kombinaciju.
Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu i zamijesite. Ako je potrebno dodajte sojino mlijeko ili vrhnje (ovisi o gustoći pirea). Tijesto treba biti mekano, ali kompaktno. Tijesto ostavite da se diže 2 sata.
Oblikujte ga u okrugla peciva (9-10 komada) i ostavite da se dižu još 30 minuta. Pecite ih 20 minuta u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C. U slast!
300 g polubijelog pšeničnog brašna
150 g integralnog pirovog brašna
1 suhi kvasac
1 žličica soli
250 g pirea od bundeve
100 g tofua
sojino vrhnje ili mlijeko po potrebi
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar