Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Fini kruščići s bundevom
Maja Kefeček

Fini kruščići s bundevom

Sezona bundeva u punom je jeku pa vam donosimo novu inspiraciju za ukusne kombinacije s „kraljicom jeseni“.

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 10.10.2013

Fini slatkasti okus ovog recepta razveseliti će sve ljubitelje bundeve. Ovi se kruščići idealno slažu sa svim jesensko zimskim jelima „na žlicu“ ili uz fine namaze poput hummusa ili biljnih pašteta. S kombinacijama brašna poput npr. lanenog se možete poigrati i otkriti omiljenu kombinaciju.

Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu i zamijesite. Ako je potrebno dodajte sojino mlijeko ili vrhnje (ovisi o gustoći pirea). Tijesto treba biti mekano, ali kompaktno. Tijesto ostavite da se diže 2 sata.

Oblikujte ga u okrugla peciva (9-10 komada) i ostavite da se dižu još 30 minuta. Pecite ih 20 minuta u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C. U slast!

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

300 g polubijelog pšeničnog brašna
150 g integralnog pirovog brašna
1 suhi kvasac
1 žličica soli
250 g pirea od bundeve
100 g tofua
sojino vrhnje ili mlijeko po potrebi

 

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)