Pomiješati prosijano brašno, kvasac, sol i steviju. Dodati margarin i napraviti mrvice. Dodati oprane grožđice, koricu limuna i naranče, zatim postepeno dodati jogurt s mirinom i mijesiti. Dobivenu kuglu tijesta pokriti prozirnom folijom (ne zdijelu, nego tijesto) i ostaviti na toplom oko 1h ili dok se ne digne.
Ugrijati ulje na srednje jakoj vatri. Dignuto tijesto propustiti kroz stisnutu šaku tako da ono prođe između palca i kažiprsta. Kuglicu tijesta otkinuti žličicom te ga staviti peći u duboko ulje. Peći dok ne porumene, iscijediti na papirnatom ubrusu. Po želji možete posipati prahom cejlonskog cimeta.
Poslužite u aromatičan vrući čaj i uživajte :)
Trebate li još inspiracije za zdravije blagdanske recepte, predbilježite se na atraktivnu Makronovinu radionicu kuhanja pod nazivom Mirisi i okusi blagdana.
½ kg brašna tip 850
2 žličice stevije u prahu
1 pakiranje suhog bio kvasca
dva prstohvata soli
3 žlice bio margarina
naribana korica 1 limuna
naribana korica 1 naranče
2/3 šalice grožđica
400 g jogurta s limunom
2 žlice mirina
4 dl suncokretovog ulja za prženje i pečenje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar