- Pomiješati prosijano brašno, kvasac, sol i steviju.
- Dodati margarin i napraviti mrvice.
- Dodati oprane grožđice, koricu limuna i naranče, zatim postepeno dodati jogurt s mirinom i mijesiti.
- Dobivenu kuglu tijesta pokriti prozirnom folijom (ne zdijelu, nego tijesto) i ostaviti na toplom oko 1h ili dok se ne digne.
- Ugrijati ulje na srednje jakoj vatri.
- Dignuto tijesto propustiti kroz stisnutu šaku tako da ono prođe između palca i kažiprsta.
- Kuglicu tijesta otkinuti žličicom te ga staviti peći u duboko ulje.
- Peći dok ne porumene, iscijediti na papirnatom ubrusu.
- Po želji možete posipati prahom cejlonskog cimeta.
- Poslužite u aromatičan vrući čaj i uživajte :)
Trebate li još inspiracije za zdravije blagdanske recepte, predbilježite se na atraktivnu Makronovinu radionicu kuhanja pod nazivom Mirisi i okusi blagdana.
- ½ kg brašna tip 850
- 2 žličice stevije u prahu
- 1 pakiranje suhog bio kvasca
- dva prstohvata soli
- 3 žlice bio margarina
- naribana korica 1 limuna
- naribana korica 1 naranče
- 2/3 šalice grožđica
- 400 g jogurta s limunom
- 2 žlice mirina
- 4 dl suncokretovog ulja za prženje i pečenje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar