Datum objave:
17.04.2024
Priprema:
- Stavite vodu u lonac i ostavite da proključa. Dodajte krupnu sol i nakon toga tjesteninu. Kuhajte 10 minuta, al dente.
- Dodajte sve sastojke za pesto od graška u multipraktik i blendajte dok smjesa ne postane homogena. Ulijte pesto u veliku tavu na laganoj vatri.
- Ocijedite tjesteninu; sačuvajte 1 šalicu vode od kuhanja. Dodajte tjesteninu u tavu s pestom.
- Dodajte sušenu rajčicu i rikolu. Nastavite kuhati još 1-2 minute. Ukoliko se umak krene sušiti, dodajte 2-3 žlice vode od kuhanja. Stavite tjesteninu na tanjur i ukrasite je naribanim parmezanom i koricom organskog limuna, po ukusu.
Sastojci
- 500 g Integralne tjestenine fusilli od pira
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 150 g kuhanog graška
- 5-6 listića mente
- 20 g bosiljka
- 1/2 režnja češnjaka
- 35 g oljuštenih oraha
- 20 g parmezana
- prstohvat soli
- prstohvat crnog papra
Umak
- 150 g sušenih rajčica
- 30 g rukole
- prstohvat parmezana
- 1 limunova korica
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar