Datum objave:
01.06.2023
- Za tijesto: vodu rashladi kockom leda jer treba biti vrlo hladna. U posudi prvo pomiješaj sve suhe sastojke. Zatim dodaj rashlađeni margarin narezan na listiće, rukama zamijesi tijesto i po potrebi dodaj nekoliko žlica hladne vode. Oblikuj ga u kuglu, zamotaj u prozirnu foliju i ostavi u hladnjaku otprilike 30-40 minuta.
- Jagode operi i nareži na kockice ili ploške, stavi u zdjelu i dodaj im borovnice, agavin sirup, vaniliju, limunov sok, nasjeckanu mentu i malo papra (po želji). Sve promiješaj i ostavi sa strane. Aru prah dodaj kasnije, prije stavljanja na tijesto (korak broj 4).
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Izvadi tijesto iz hladnjaka, položi ga na papir za pečenje, pritisni rukom tako da dobiješ plosnatu kuglu pa prekrij drugim papirom za pečenje. Pomoću valjka preko gornjeg papira razvaljaj tijesto u oblik kruga (tijesto treba biti debljiine 3-4 milimetra). Zatim makni gornji papir pa tijesto zajedno sa donjim papirom pažljivo premjesti na lim za pečenje.
- Nadjevu dodaj jednu žlicu aru praha i sve dobro promiješaj. Na sredinu tijesta stavi nadjev pa rasporedi u krug tako da po rubovima ostane otprilike 2-3 centimetra tijesta bez nadjeva. Rubovima tijesta bez nadjeva preklopi dio nadjeva, prema središtu kruga.
- Stavi u zagrijanu pećnicu i peci 30 minuta dok tijesto ne dobije zlatno rumenu boju. Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi prije rezanja.
- Po želji pospi agavinim šećerom u prahu, posluži uz nekoliko listića svježe mente ili kuglicu sladoleda od vanilije.
TIJESTO:
- 250 g polubijelog pšeničnog brašna tip 850
- 130 g bio margarina (rashlađenog)
- 1 žlica šećera kokosovog cvijeta
- 1/4 žličice vanilije bourbon u prahu
- 2-3 žlice vrlo hladne vode
NADJEV:
- 250 g svježih organskih jagoda
- 100 g smrznutih borovnica
- 2-3 žlice agavinog sirupa
- 2 žlice cijeđenog limuna
- 1/4 žličice vanilije bourbon u prahu
- malo drobljenog papra u zrnu
- 1 žlica sjeckane svježe mente
- 1 žlica aru praha (ili 1/2 žlice tapioka praha)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar