Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Gazov superzeleni gazpacho
Gaz Oakley

Gazov superzeleni gazpacho

Vibrantnih, odvažnih, osvježavajućih i paprenih okusa, ovo je jedna od najjednostavnijih ljetnih juha, ali ju je važno dobro začiniti, naglašava Gaz Oakley autor kuharice 'Vegan 100 posto' iz koje prenosimo recept. Kockice leda s ružinim laticama dat će ovom gazpachu novu razinu i zaista impresionirati vaše goste. Jako ih je jednostavno napraviti, a predivno izgledaju i dodaju divnu cvjetnu notu.

45min
Jednostavna priprema
Datum objave: 24.08.2018

Prvo, prije nego što napravite juhu, pripremite spektakularne kockice leda s ružinim laticama. Napunite posudice za led vodom i u svaku kocku stavite 3-4 ružine latice. Stavite u zamrzivač dok ne postane čvrsto.

Stavite u blender sve sastojke za juhu osim vode i začina – vrlo je vjerojatno da ćete to morati učiniti u nekoliko navrata jer neće sve stati u blender u čvrstom obliku. Nakon što sve bude u blenderu napola pomiješano počnite dodavati vodu. Dodajte vodu postupno i blendajte dok konzistencija ne postane glatka i jušna.

Za gazpacho je ključno da bude super gladak. Ne bi smjelo biti nikakvih komadića, pa ako vaš blender nije dovoljno jak i neće potpuno izmiksati juhu, procijedite je na kraju kroz gusto cjedilo. Ulijte u posudu za posluživanje i provjerite je li dobro začinjeno.  Ovo je stvarno presudno: ne štedite na soli i papru kako biste dobro naglasili okuse. Da biste pojačali okus bez dodavanja previše soli možete dodati limunov sok.

Ohladite juhu u hladnjaku do posluživanja – to je to!

Pri posluživanju, ulijte juhu u zdjelice. Na vrh stavite tri kocke leda s ružinim laticama po osobi, nekoliko cherry rajčica, graška, malo potočarke i ružu od avokada ako zaista želite zadiviti svoje goste.

Recept je preuzet iz Planetopijine knjige Vegan 100 posto, autora Gaz Oakleya.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

4 šake špinata, opranog
3 češnja češnjaka
1 krastavac, nasjeckan i bez sjemenki
1/2 zelene čili papričice, bez sjemenki
šaka svježe metvice
šaka svježeg peršina
šaka svježeg bosiljka
1 jako zreli avokado, oguljen i odstranjene koštice
5 glavica ljutike
5 žlica kokosovog jogurta
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice bijelog vinskog octa
oko 1 litra (4 šalice) filtrirane vode
po prstohvat soli i papra
malo limunovog soka, po želji

Za posluživanje po želji:
sušene ružine latice
cherry rajčice
grašak šećerac
potočarka
avokado ruže

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)