Prvo, prije nego što napravite juhu, pripremite spektakularne kockice leda s ružinim laticama. Napunite posudice za led vodom i u svaku kocku stavite 3-4 ružine latice. Stavite u zamrzivač dok ne postane čvrsto.
Stavite u blender sve sastojke za juhu osim vode i začina – vrlo je vjerojatno da ćete to morati učiniti u nekoliko navrata jer neće sve stati u blender u čvrstom obliku. Nakon što sve bude u blenderu napola pomiješano počnite dodavati vodu. Dodajte vodu postupno i blendajte dok konzistencija ne postane glatka i jušna.
Za gazpacho je ključno da bude super gladak. Ne bi smjelo biti nikakvih komadića, pa ako vaš blender nije dovoljno jak i neće potpuno izmiksati juhu, procijedite je na kraju kroz gusto cjedilo. Ulijte u posudu za posluživanje i provjerite je li dobro začinjeno. Ovo je stvarno presudno: ne štedite na soli i papru kako biste dobro naglasili okuse. Da biste pojačali okus bez dodavanja previše soli možete dodati limunov sok.
Ohladite juhu u hladnjaku do posluživanja – to je to!
Pri posluživanju, ulijte juhu u zdjelice. Na vrh stavite tri kocke leda s ružinim laticama po osobi, nekoliko cherry rajčica, graška, malo potočarke i ružu od avokada ako zaista želite zadiviti svoje goste.
Recept je preuzet iz Planetopijine knjige Vegan 100 posto, autora Gaz Oakleya.
- 4 šake špinata, opranog
- 3 češnja češnjaka
- 1 krastavac, nasjeckan i bez sjemenki
- 1/2 zelene čili papričice, bez sjemenki
- šaka svježe metvice
- šaka svježeg peršina
- šaka svježeg bosiljka
- 1 jako zreli avokado, oguljen i odstranjene koštice
- 5 glavica ljutike
- 5 žlica kokosovog jogurta
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice bijelog vinskog octa
- oko 1 litra (4 šalice) filtrirane vode
- po prstohvat soli i papra
- malo limunovog soka, po želji
Za posluživanje po želji:
- sušene ružine latice
- cherry rajčice
- grašak šećerac
- potočarka
- avokado ruže
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar