Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Gljive u ulju

Gljive u ulju

Priprema:

Sterilizirajte staklenke.

Očistite gljive.

Pripremite otopinu od vode, octa i soli u kojoj ćete kuhati gljive. Kad otopina zakuha, dodajte gljive i kuhajte na srednjoj vatri do 10 minuta (ovisno o veličini gljiva).

Ocijedite gljive, posušite, složite u steriliziranu staklenku i dodajte hladno ulje. Dobro zatvorite staklenku. Čuvajte na hladnom, ispod 10º C.

Napomene:

Za pripremu zimnice odaberite čvrste, debele i čiste gljive. Najbolji način čišćenja je da ih obrišete papirnatim ubrusom.

Tvrđe gljive kuhajte dulje, a mekše do 3 minute (šampinjoni).

Trajnost zimnice ovisi o kvaliteti pripreme i čuvanja, odnosno preporučeni recept sa šampinjonima do godinu dana, a s divljim gljivama i dulje. Gljive možete čuvati samo u slanoj otopini ili u otopini sa soli i octom.

Recept je za 2-3 staklenke od 350 ml.

Vrijeme pripreme 20 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 8 sastojaka

½ kg gljiva (lisičice, vrganji, šampinjoni)
3 dcl jabučnog octa
1 dcl vode
3/4 žličice morske soli
maslinovo ulje po potrebi (do 4 dcl)
nekoliko listića lovora
1 žličica papra u zrnu
½ žličice klinčića, po želji

Na vrh