Datum objave:
09.09.2020
Granola je uvijek izvrstan izbor za zdravi, nutritivni doručak. No, ako želiš biti siguran/na da u njoj nema umjetnih dodataka, rafiniranog šećera ili viška soli, napravi je sam/sama s najkvalitetnijim organskim sastojcima - uspjeh je zagarantiran!
- Pomiješaj kokosovo ulje, javorov sirup i sol, a dobivenu smjesu prelij preko zobenih pahuljica i badema.
- Posudu (lim) prekrij papirom za pečenje i po njoj ravnomjerno rasporedi smjesu od zobenih, badema i preljeva.
- Ubaci u prethodno zagrijanu pećnicu na 150ºC i peci 10 min. Nakon toga izvadi iz pećnice, lagano promiješaj i vrati da se još peće dok ne poprimi zlatno-žutu boju, a bademi ne budu tostirani (cca 10 min).
- Nakon što porumeni, izvadi granolu iz pećnice, dodaj suho voće i prah jagoda, promiješaj i ohladi.
- Ohlađenu granolu prebaci u staklenke i čuvaj na sobnoj temperaturi do mjesec dana.
Svoju granolu kombiniraj s omiljenim svježim voćem, biljnim napitkom ili jogurtom.
- 1/2 šalice kokosovog ulja
- 1/2 šalice javorovog sirupa
- 1/2 žličice soli
- 3 šalice zobenih pahuljica (cijelo zrno)
- 1 šalica usitnjenih badema
- 1 šalica suhih brusnica i/ili grožđica
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar