Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Polagano dodajte vodu. Mijesite dok ne dobijete tijesto koje se lako oblikuje, glatko je, ne lijepi se za prste i ne osipa se u komadićima. Ostavite neka odleži pokriveno 20-ak minuta na sobnoj temperaturi. Položite tijesto na stol i oblikujte pravilnu "kobasicu" koju potom režite na komade jednake debljine. Namastite prste i dlanove uljem kokosa i oblikujte svaki komad rukama na debljinu drvene bojice i duljinu po želji.
Posložite na papir za pečenje namašćen kokosovim uljem i pospite chia sjemenkama. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite dok ne poprime zlatnu boju, otprilike 25 minuta na 180°C. Kada se potpuno ohlade zatvorite ih u staklenku s poklopcem da biste očuvali hrskavost.
Dobar tek!
300 g brašna od pira
1 jušna žlica ulja kokosa bez mirisa
1 čajna žlica praška za pecivo
1 čajna žlica himalajske soli
nekoliko prstohvata chia sjemenki
voda
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar