Ovo je recept za najjednostavnije, najukusnije i najzdravije gumene bombone koje možete zamisliti! Iz samo par sastojaka dobit ćete zanimljiv rezultat koji bez grižnje savjesti možete smazati u tren oka :)
Postupak je vrlo jednostavan - u zagrijani sok umiješajte i rastopite agar prah, kuhajte par minuta na laganoj vatri dok se tekućina ne zgusne. Istresite u silikonske kalupe u obliku medvjedića, ostavite par sati u hladnjaku dok se potpuno ne stegnu a potom ih izvadite i servirajte.
Uzmite u obzir i činjenicu da sokovi plodova biljaka bogatih enzimima mogu uništiti želatinu iz agar agara. Ovdje posebno ističem mango, ananas i smokvu tj. svježe cijeđene sokove ili blendanu pulpu. Posebno ukusni gumenjaci mogu se dobiti od bazginog sirupa.
Probajte i javite što kažu klinci :)
3,5 dl voćnog soka po izboru
1 jušna žlica agar agar praha
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar