Kategorije
Početna Recepti Vegeburger s popečkom od gljiva
Mihaela Devescovi

Vegeburger s popečkom od gljiva

Da, ali ne bilo kakav! Probajte vegeburger s pecivom od kamut pšenice s ukusnim popečcima od šampinjona, povrća, sjemenkama i orašastim plodovima.

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 29.05.2013

Za vege peciva:
Stavite klice kamut pšenice u sjeckalicu ili multipraktik i miksajte, pa dodajte vodu i maslinovo ulje te miksajte dok se sve dobro ne poveže. Stavite smjesu u zdjelu, dodajte mljeveni zlatni lan i miješajte spatulom ili rukama dobiveno tijesto.

Na masni papir ili list dehidratora razmažite malo maslinovog ulja, stavite na njega tijesto te valjajte valjkom i oblikujte u željeni oblik. Ovdje smo upotrebljavali oblik burger peciva.

Dehidrirajte 3 sata na 42 stupnja, okrenite ih na drugu stranu i dehidrirajte još 2-3 sata. Trebaju biti suhe, ali još uvijek pod rukom mekane.

Za popečke od gljiva:
Miksajte mrkve, gljive, celer i luk u multipraktiku ili sjeckalici. Pomiješajte  s orasima i bučinim sjemenkama, dobro izmiksati. Dodajte vodu i nama shoyu, miješati sve u smjesu.

Dodajte začinsko bilje, dobro promiješajte. Umiješajte brašno sirove zobi ili laneno sjeme u serijama (pola pa pola). Oblikujte u popečke 10 cm široke, ne više od 2,5 cm debele. Stavite na list papira dehidratora i dehidrirati na 42 stupnjeva 5-6 sati. Ispadne 8 - 9 popečaka.

Poslužite uz salatu, rajčice, klice alfa alfa ili narezani crveni luk. U slast!

Napomena: Ako nemate dehidrator možete koristiti pećnicu. Savite na masni papir i dehidrirajte na najmanjoj temperaturi sa polu otvorenom pećnicom da ventilira. U pećnici će biti nešto prije gotovo.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Vege peciva:
2 1/2 šalice proklijane kamut pšenice (to je 1 šalica suhe pšenice)
1/2 žličice soli
1/2 šalice vode
2 žlice maslinovog ulja
1 1/2 šalica mljevenog zlatnog lana

Popečci od gljiva:
2 šalice mrkve
2 šalice smeđih šampinjona gljiva (Portobello) ili običnih šampinjone
1 šalica luka
1 šalica oraha, namakanih i miksati dok je još mokro u brašno
1/2 šalice sjemenki bundeve, namakano i miksati dok je još mokro u brašno
1/4 šalice vode
1/4 šalica nama Shoyu
1 žličica kadulje
1 žličica mažurana
1 žličica timijana
1 šalica zobenog brašna, sirovog ili 3/4 šalica lana, mljevenog u brašno

 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)