Heljda je jedna od onih namirnica koju ili volimo ili ne. Sredine nema. Nama koji je volimo i cijenimo heljdina nutritivna svojstva, poznata je zimska kombinacija s kiselim kupusom...
40min
Jednostavna priprema
Datum objave:30.01.2013
Mnogo je dobrih razloga za uvrštavanje heljde u svoju zimsku prehranu. Bogata je mineralima i dijetalnim vlaknima te sadrži čak osam esencijalnih aminokiselina. Prirodno ne sadrži gluten, pa je zbog toga pogodna za osobe alergične na gluten.
Heljda je posebno ukusna u kombinaciji s kiselim kupusom.
Evo kako ćete pripremiti ovu zimsku poslasticu: heljdu kratko propržite na suhoj tavi pa prelijte vodom i kuhajte 10 min poklopljeno na laganoj vatri.
Luk propirjajte na ulju, dodajte kiseli kupus i tofu, umiješajte heljdu i zapecite poklopljeno u pećnici 30 min na 180 stupnjeva. Poslužite toplo i po želji dodajte malo bučinog ulja. U slast!
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar