Kategorije
Početna Recepti Hladna soba salata sa svježim krastavcima i algama
Klara Bertek, chefica Zrno bio bistroa

Hladna soba salata sa svježim krastavcima i algama

Donosimo ti recept za ljetnu salatu sa japanskim soba rezancima, svježim krastavcem i algama u osvježavajućem umaku od đumbira i tamarija. Uživaj! 

20min
Jednostavna priprema
Datum objave: 16.07.2021
  1. Skuhaj soba rezance prema uputama na pakiranju. Kad su rezanci kuhani stavi ih pod mlaz hladne vode kako bi se zaustavio proces kuhanja.
  2. Hijiki alge prvo namoči oko 15 minuta u mlakoj vodi. Potom ih ocijedi i prokuhaj u vodi s malo tamarija.
  3. Dok se rezanci hlade nareži svježi krastavac na trakice (ili na spirilizator) te ga dodaj u posudu s ohlađenim rezancima.
  4. Pomiješaj sve sastojke za umak. Kad se sastojci prožmu dodaj oko 3/4 umaka u soba rezance i krastavce te dobro promiješaj.
  5. Prilikom serviranja hijiki alge stavi na vrh jela i prelij ostatkom umaka. 

Na našem Instagram live bio&bio doživljaju pogledaj kako je Klara, chefica Zrno bio bistroa, pripremila ovaj ukusni ljetni obrok. 


Umak:

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)