Datum objave:
16.07.2021
- Skuhaj soba rezance prema uputama na pakiranju. Kad su rezanci kuhani stavi ih pod mlaz hladne vode kako bi se zaustavio proces kuhanja.
- Hijiki alge prvo namoči oko 15 minuta u mlakoj vodi. Potom ih ocijedi i prokuhaj u vodi s malo tamarija.
- Dok se rezanci hlade nareži svježi krastavac na trakice (ili na spirilizator) te ga dodaj u posudu s ohlađenim rezancima.
- Pomiješaj sve sastojke za umak. Kad se sastojci prožmu dodaj oko 3/4 umaka u soba rezance i krastavce te dobro promiješaj.
- Prilikom serviranja hijiki alge stavi na vrh jela i prelij ostatkom umaka.
Na našem Instagram live bio&bio doživljaju pogledaj kako je Klara, chefica Zrno bio bistroa, pripremila ovaj ukusni ljetni obrok.
- 1 pakiranje soba rezanaca
- 1 svježi krastavac
- 2 jušne žlice suhih hijiki algi
Umak:
- 3/4 šalice sjeckanog mladog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice soka đumbira ili ribanog đumbira
- 2 žlice sezama (crnog i bijelog)
- 2-3 žlice rižinog octa
- 2 žlice agavinog ili javorovog sirupa
- 2-3 žlice tamarija
- prstohvat chillia