- Patlidžan ogulite i narežite na kockice, nasolite, pustite oko 1 sat da odstoji pa ocijedite tekućinu koju ispusti. Na tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i dodajte mu suhu mentu. Malo popržite mentu na laganoj vatri – čim osjetite miris maknite je s vatre i stavite sa strane.
- Dodajte još malo ulja pa pirjajte luk dok malo ne potamni. Stavite sa strane.
- U istoj tavi na maslinovom ulju pirjajte češnjak i patlidžane oko 10-15 minuta dok patlidžan ne omekša. Dodajte pasatu, prženi luk (ostavite ga malo za ukras) i sojin jogurt. Kuhajte još 5 minuta.
- Kada sve bude mekano, lagano izgnječite vilicom ili izmiksajte lagano na maloj brzini u blenderu tako da se smjesa ne pretvori u potpuno glatku pastu pa dodajte kurkumu, papar i sol.
- Ukrasite po želji s još malo jogurta, prženim lukom i prženom mentom, a možete poslužiti i uz malo svježe mente.
Recepti preuzet iz kuharice Namazi i umaci, Maje Kefeček, Planetopija
Fotografija i stiliziranje hrane: Maja Danica Pečanić
- 2 patlidžana
- 2 luka, narezana na kockice
- 2 žlice pasate
- 2 žlice suhe mente
- 2 režnja češnjaka
- 2 – 3 žlice maslinovog ulja
- 4 žlice sojinog jogurta
- malo crnog papra
- malo kurkume
- sol
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar