Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Iranski namaz od patlidžana
Maja Kefeček, učiteljica kuhanja

Iranski namaz od patlidžana

Probajte ukusan iranski namaz kashkeh bademjan s patlidžanima i finim začinima.

40min
Jednostavna priprema
Datum objave: 26.10.2015

Patlidžan ogulite i narežite na kockice, nasolite, pustite oko 1 sat da odstoji pa ocijedite tekućinu koju ispusti. Na tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i dodajte mu suhu mentu. Malo popržite mentu na laganoj vatri – čim osjetite miris maknite je s vatre i stavite sa strane. Dodajte još malo ulja pa pirjajte luk dok malo ne potamni. Stavite sa strane.

U istoj tavi na maslinovom ulju pirjajte češnjak i patlidžane oko 10-15 minuta dok patlidžan ne omekša. Dodajte pasatu, prženi luk (ostavite ga malo za ukras) i sojin jogurt. Kuhajte još 5 minuta. Kada sve bude mekano, lagano izgnječite vilicom ili izmiksajte lagano na maloj brzini u blenderu tako da se smjesa ne pretvori u potpuno glatku pastu pa dodajte kurkumu, papar i sol. Ukrasite po želji s još malo jogurta, prženim lukom i prženom mentom, a možete poslužiti i uz malo svježe mente.

Recepti preuzet iz kuharice Namazi i umaci, Maje Kefeček, Planetopija
Fotografija i stiliziranje hrane: Maja Danica Pečanić

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

2 patlidžana
2 luka, narezana na kockice
2 žlice pasate
2 žlice suhe mente
2 režnja češnjaka
2 – 3 žlice maslinovog ulja
4 žlice sojinog jogurta
malo crnog papra
malo kurkume
sol

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)