Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Istarska jota

Istarska jota

Želite li i sami postati majstori zdrave&prirodne prehrane, svakako pogledajte raspored Makronovinih radionica kuhanja i otkrijte svoje kulinarske talente!

Grah stavite močiti preko noći. Ujutro odlijte vodu i stavite ga kuhati s novom vodom. Kad uzavre, odlijte tu vodu, stavite novu, dodajte kombu i kuhajte dok grah nije 80 % gotov. Posolite po želji, a ako želite dodajte malo papra. Dodajte sitno sjeckanu bundevu ili krumpir te kuhajte dok ne omekša.

Dodajte kiseli kupus i kuhajte još nekoliko minuta. Napravite pešt tako da izmiksate ili pomiješate sve sastojke, pa ubacite u vruće varivo.

Poslužite vruće uz domaći kruh od cjelovitih ekoloških žitarica koji možete ispeći i sami. 

Vrijeme pripreme 45 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 19 sastojaka

Sastojci:
1 šalica nekuhanog domaćeg graha
1 komad kombu alge dužine 2-3 cm
1 šalica kiselog kupusa
2 krumpira, narezana na kockice ili 2 komada bundeve
sol
papar
voda

Pešt:
2 sušene rajčice (namočene 10-ak min i izrezane na sitno)
2 češnja češnjaka sitno sjeckana
2 žlice maslinovog ulja
½ šalice naribanog dimljenog tofua
½ šalice peršinovog lista, nasjeckanog
 


 

Na vrh