Želite li i sami postati majstori zdrave&prirodne prehrane, svakako pogledajte raspored Makronovinih radionica kuhanja i otkrijte svoje kulinarske talente!
Grah stavite močiti preko noći. Ujutro odlijte vodu i stavite ga kuhati s novom vodom. Kad uzavre, odlijte tu vodu, stavite novu, dodajte kombu i kuhajte dok grah nije 80 % gotov. Posolite po želji, a ako želite dodajte malo papra. Dodajte sitno sjeckanu bundevu ili krumpir te kuhajte dok ne omekša.
Dodajte kiseli kupus i kuhajte još nekoliko minuta. Napravite pešt tako da izmiksate ili pomiješate sve sastojke, pa ubacite u vruće varivo.
Poslužite vruće uz domaći kruh od cjelovitih ekoloških žitarica koji možete ispeći i sami.
Sastojci:
1 šalica nekuhanog domaćeg graha
1 komad kombu alge dužine 2-3 cm
1 šalica kiselog kupusa
2 krumpira, narezana na kockice ili 2 komada bundeve
sol
papar
voda
Pešt:
2 sušene rajčice (namočene 10-ak min i izrezane na sitno)
2 češnja češnjaka sitno sjeckana
2 žlice maslinovog ulja
½ šalice naribanog dimljenog tofua
½ šalice peršinovog lista, nasjeckanog
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar