Izdubi sredinu jabuke i nareži na kolutove. Pripremi tempura tijesto: u posudi pomiješaj brašno tip 850, hladnu vodu i malo morske soli. Miješaj dok postigneš smjesu malo gušću od one za palačinke. Neka voda bude što hladnija i nemoj predugo miješati.
Zagrij suncokretovo ili kokosovo ulje za prženje. Jabuke umači u tijesto i peci na ulju dok se zarumene. Posipaj cimetom u prahu i uživaj u jabukama još dok su tople. Umjesto cimeta možeš koristiti i kardamom u prahu.
3-4 organske jabuke
Za tempura tijesto
1 šalica brašna tipa 850
1 do 1 i 1/4 šalice hladne vode
1/3 čajne žlice morske soli
Za prženje
Suncokretovo ili kokosovo ulje
Začin
Cimet u prahu
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!