Datum objave:
09.02.2023
- U multipraktiku samelji zobene pahuljice, dodaj indijske oraščiće, kokosovo brašno i bourbon vaniliju te nastavi blendati dok se smjesa ne poveže. Potom dodaj javorov sirup i kokosovo ulje pa nastavi blendati.
- Kad je tijesto kompaktno, utisni ga u kalup i poravnaj.
- U posudu stavi agar agar i svježe cijeđeni sok od naranče te kuhaj na laganoj vatri minuti/ dvije uz neprekidno miješanje. Pažljivo prelij preko tijesta i ostavi u hladnjak dok pripremiš čokoladnu glazuru.
- Kokosovo ulje i kakao maslac stavi u posudu i rastopi na laganoj vatri. Čim se sastojci rastope, posudu makni s izvora topline i dodaj kakao u prahu. Dodaj javorov sirup i biljni napitak pa sve dobro pomiješaj.
- Kad je namaz od narančinog soka očvrsnuo prelij preko njega čokoladnu glazuru.
- Ravnomjerno rasporedi glazuru i ostavi hladiti nekoliko sati ili preko noći.
- Prije posluživanja kolač reži na kocke ili ih izrezuj kalupima za kekse.
Sastojci za podlogu:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1 šalica indijskih oraščića
- ¼ šalica kokosovog brašna
- 1 žlica kokosovog ulja bez mirisa
- 4 žlice javorovog sirupa
- ¼ žličice bourbon vanilije
Sastojci za namaz od naranče:
- 250 ml svježe cijeđenog narančinog soka
- 1 žličica agar agar praha
Sastojci za glazuru:
- 2 žlice kokosovog ulja bez mirisa
- ½ žlice kakao maslaca
- ¼ žlice kakaa u prahu
- 3 žlice javorovog sirupa
- 2 žlice biljnog napitka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar