Kategorije
Početna Recepti Japanski hot pot
Anita Matić Delić

Japanski hot pot

Pogledaj pobjednički recept izazova #sbiobioujapan koji je pripremila bio&bio ambasadorica Anita Matić Delić. Kreativno japansko jelo od čak pet komponenti koje tvori kreativnu cjelinu neodoljivih okusa!

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 04.03.2022
  1. UDON U KOMBU-DASHI JUHI

    Dashi je japanski temeljac za juhu, a ujedno i esencijalni okus japanske kuhinje.

    U lonac stavi kombu algu i shiitake gljive i prelij ih vodom. Pusti da prokuha. Nakon 5 minuta kuhanja izvadi kombu algu, dodaj đumbir i češnjak i kuhaj na laganoj vatri 30 minuta. Izvadi gljive, đumbir i češnjak iz juhe. Gljivama odstrani peteljke, nareži ih na trakice i vrati u juhu. Dodaj mrkvu, brokulu i papar i kuhaj 2 minute pa dodaj udon rezance. Nakon 3 minute dodaj tofu i kuhaj još 5 minuta tj. dok rezanci nisu kuhani. Minutu prije kraja kuhanja dodaj tamari, mirin i rižin ocat. Kod posluživanja pospi (po želji) s gomashiom.

  2. TEMPURA OD LUKA, TIKVICA I NORI ALGE

    Sve sastojke za tempuru (osim leda) pomiješaj u gustu tekuću smjesu. Dobro zagrij ulje. Luk uroni u smjesu i prži u dubokom ulju (par komada istovremeno, ne sve odjednom jer će se međusobno zalijepiti), sve dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđe boje. Izvadi ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Isto napravi i s tikvicom. 

    NORI TEMPURA: škarama razreži nori algu po dužini na pola, a onda svaku polovicu reži horizontalno na širinu cca 3 cm. Hrapavu stranu nori alge provuci kroz smjesu (ne cijelu algu!) i stavi u zagrijano ulje. Kad se alga digne na površinu i porumeni, izvadi je i stavi na papirnati ubrus da se ocijedi. Tempuru posluži uz domaći teriyaki umak.

  3. DOMAĆI TERIYAKI UMAK
    Sve sastojke pomiješa u zdjelici i ostavi sa strane dok pripremiš jelo.
  4. PIKANTNE ARAME S POVRĆEM
    Arame skuhaj prema uputama na pakiranju. Mahune očisti i kuhaj na pari. U tavi na ulju na srednjoj vatri prži mrkvu 1 minutu, dodaj đumbir i češnjak pa prži još 1 minutu. Dodaj mahune kuhane na pari, skuhane arame i tamari, dobro sve promiješaj i prži 15-20 sekundi. Kod posluživanja ih pospi drobljenim tostiranim bademima.
  5. KANTEN OD KIVIJA I BOROVNICA
    U lončić ulij sok, dodaj agar agar, vanilju, sol i sirup, dobro promiješaj pjenjačom i zakuhaj na laganoj vatri. Kuhaj još 2-3 minute i makni s vatre. Oguli kivi i nareži ga na manje komade. Borovnice operi. Voće stavi u čaše (ili u kalupe) do pola razine i prelij kuhanim sokom. Ostavi na sobnoj temperaturu da se stisne. Možeš poslužiti u čaši ili izvaditi iz čaše na tanjururić tako da nožem pažljivo odvojiš rub deserta od čaše pa ga okreneš i serviraš na tanjuru sa svježim listićima mente. 
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

UDON U KOMBU-DASHI JUHI

 

TEMPURA OD LUKA, TIKVICA I NORI ALGE

Smjesa za tempuru:

  • 1 šalica brašna
  • 2 žlice kuzu praha, razmućenog u malo vode
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica hladne vode
  • ulje (količina za duboko prženje, ovisi o posudi)

Povrće: 

 

DOMAĆI TERIYAKI UMAK

 

PIKANTNE ARAME S POVRĆEM

  • 1/2 šalice arame algi
  • 1 veća mrkva, narezana na tanke trakice
  • šaka zelenih mahuna
  • 1 komad đumbira dužine 5 cm
  • 3 režnja češnjaka, sitno sjeckanog
  • 1-2 žlice tamnog sezamovog ulja
  • 1 žlica tamarija
  • tostirani bademi, drobljeni

 

KANTEN OD KIVIJA I BOROVNICA

Prijavi se na naš newsletter - poklanjamo kupon s 10% popusta za nove pretplatnike!

bio&bio trgovine (25)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel