Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Japanski hot pot
Anita Matić Delić

Japanski hot pot

Pogledaj pobjednički recept izazova #sbiobioujapan koji je pripremila bio&bio ambasadorica Anita Matić Delić. Kreativno japansko jelo od čak pet komponenti koje tvori kreativnu cjelinu neodoljivih okusa!

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 04.03.2022
  1. UDON U KOMBU-DASHI JUHI

    Dashi je japanski temeljac za juhu, a ujedno i esencijalni okus japanske kuhinje.

    U lonac stavi kombu algu i shiitake gljive i prelij ih vodom. Pusti da prokuha. Nakon 5 minuta kuhanja izvadi kombu algu, dodaj đumbir i češnjak i kuhaj na laganoj vatri 30 minuta. Izvadi gljive, đumbir i češnjak iz juhe. Gljivama odstrani peteljke, nareži ih na trakice i vrati u juhu. Dodaj mrkvu, brokulu i papar i kuhaj 2 minute pa dodaj udon rezance. Nakon 3 minute dodaj tofu i kuhaj još 5 minuta tj. dok rezanci nisu kuhani. Minutu prije kraja kuhanja dodaj tamari, mirin i rižin ocat. Kod posluživanja pospi (po želji) s gomashiom.

  2. TEMPURA OD LUKA, TIKVICA I NORI ALGE

    Sve sastojke za tempuru (osim leda) pomiješaj u gustu tekuću smjesu. Dobro zagrij ulje. Luk uroni u smjesu i prži u dubokom ulju (par komada istovremeno, ne sve odjednom jer će se međusobno zalijepiti), sve dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđe boje. Izvadi ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Isto napravi i s tikvicom. 

    NORI TEMPURA: škarama razreži nori algu po dužini na pola, a onda svaku polovicu reži horizontalno na širinu cca 3 cm. Hrapavu stranu nori alge provuci kroz smjesu (ne cijelu algu!) i stavi u zagrijano ulje. Kad se alga digne na površinu i porumeni, izvadi je i stavi na papirnati ubrus da se ocijedi. Tempuru posluži uz domaći teriyaki umak.

  3. DOMAĆI TERIYAKI UMAK
    Sve sastojke pomiješa u zdjelici i ostavi sa strane dok pripremiš jelo.
  4. PIKANTNE ARAME S POVRĆEM
    Arame skuhaj prema uputama na pakiranju. Mahune očisti i kuhaj na pari. U tavi na ulju na srednjoj vatri prži mrkvu 1 minutu, dodaj đumbir i češnjak pa prži još 1 minutu. Dodaj mahune kuhane na pari, skuhane arame i tamari, dobro sve promiješaj i prži 15-20 sekundi. Kod posluživanja ih pospi drobljenim tostiranim bademima.
  5. KANTEN OD KIVIJA I BOROVNICA
    U lončić ulij sok, dodaj agar agar, vanilju, sol i sirup, dobro promiješaj pjenjačom i zakuhaj na laganoj vatri. Kuhaj još 2-3 minute i makni s vatre. Oguli kivi i nareži ga na manje komade. Borovnice operi. Voće stavi u čaše (ili u kalupe) do pola razine i prelij kuhanim sokom. Ostavi na sobnoj temperaturu da se stisne. Možeš poslužiti u čaši ili izvaditi iz čaše na tanjururić tako da nožem pažljivo odvojiš rub deserta od čaše pa ga okreneš i serviraš na tanjuru sa svježim listićima mente. 
Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

UDON U KOMBU-DASHI JUHI

•2 l vode

•1 traka kombu alge dužine 10 cm

•7-8 suhih shiitake gljiva

•10 režnjeva češnjaka

•1 komad đumbira dužine 8-10 cm

•150 g svježeg tofua, narezan na kocke

•2 mrkve, narezane na trakice

•2 šalice cvjetova brokule

•1 dcl tamarija

•3 žlice mirina

•2 žlice rižinog octa

•1/3 žličice papra

•1 paket udon rezanaca

•gomashio

 

TEMPURA OD LUKA, TIKVICA I NORI ALGE

Smjesa za tempuru:

•1 šalica brašna

•2 žlice kuzu praha, razmućenog u malo vode

•1 žličica soli

•1 šalica hladne vode

•ulje (količina za duboko prženje, ovisi o posudi)

Povrće: 

•2 luka, narezana na deblje šnite

•1-2 tikvice

•1 list Nori alge, narezan na trake 

 

DOMAĆI TERIYAKI UMAK

•4 žlice tamarija

•1 žlica mirina

•1 žlica javorovog sirupa

•1 žličica tamnog sezamovog ulja

•2 režnja češnjaka, protisnutog

•1 žlica sitno sjeckanog đumbira

 

PIKANTNE ARAME S POVRĆEM

•1/2 šalice arame algi

•1 veća mrkva, narezana na tanke trakice

•šaka zelenih mahuna

•1 komad đumbira dužine 5 cm

•3 režnja češnjaka, sitno sjeckanog

•1-2 žlice tamnog sezamovog ulja

•1 žlica tamarija

•tostirani bademi, drobljeni

 

KANTEN OD KIVIJA I BOROVNICA

•3 kivija

•100 g borovnica

•400 ml jabučnog soka

•1 i 1/2 žličica praha agar-agar

•1/4 žlicice soli

•1/2 žličice vanilije burbon 

•4-5 žlica agavinog sirupa

bioNewsletter
Prijavi se na naš newsletter i ostvari 10% popusta na svoju web shop narudžbu!
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel