Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Ječam s gljivama
Jadranka Boban Pejić

Ječam s gljivama

Ječam čisti i hrani organizam te je idealna žitarica za proljeće. Kombinirajte ga s puno zelenog povrća, malo začina ili npr. gljivama kao u ovom jednostavnom i ukusnom proljetnom receptu.

60min
Jednostavna priprema
Datum objave: 04.04.2013

box_shadow2Za ovaj recept možete koristiti gljive po želji, a mi predlažemo šampinjone ili ekološke japanske shiitake gljive koje su izuzetno ukusne i smatraju se ljekovitima.

Ječam operite i procijedite. Stavite ga u posudu i prelijte temeljcem.

Kada zakuha, smanjite vatru te ga poklopljenog kuhajte 60 min. Sitno nasjeckajte luk i gljive te ih pirjajte na maslinovom ulju.

Dodajte kuhani ječam i pirjajte ga 20-ak minuta uz miješanje. Dodajte sol i papar te poslužite uz svježu salatu sa začinima po želji. U slast!

Želite li naučiti spravljati prirodna, zdrava i ukusna jela pridružite se teamu Makronove na korisnim i zabavnim radionicama kuhanja. Rezervirajte svoje mjesto još danas!

 

 

 

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

1 šalica ječma
3 šalice temeljca od povrća
200 g gljiva (po želji)
1 luk
2 žlice maslinovog ulja

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)