Za ovaj recept možete koristiti gljive po želji, a mi predlažemo šampinjone ili ekološke japanske shiitake gljive koje su izuzetno ukusne i smatraju se ljekovitima.
Ječam operite i procijedite. Stavite ga u posudu i prelijte temeljcem.
Kada zakuha, smanjite vatru te ga poklopljenog kuhajte 60 min. Sitno nasjeckajte luk i gljive te ih pirjajte na maslinovom ulju.
Dodajte kuhani ječam i pirjajte ga 20-ak minuta uz miješanje. Dodajte sol i papar te poslužite uz svježu salatu sa začinima po želji. U slast!
Želite li naučiti spravljati prirodna, zdrava i ukusna jela pridružite se teamu Makronove na korisnim i zabavnim radionicama kuhanja. Rezervirajte svoje mjesto još danas!
1 šalica ječma
3 šalice temeljca od povrća
200 g gljiva (po želji)
1 luk
2 žlice maslinovog ulja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!