Kategorije
Početna Recepti Ječam s gljivama
Jadranka Boban Pejić

Ječam s gljivama

Ječam čisti i hrani organizam te je idealna žitarica za proljeće. Kombinirajte ga s puno zelenog povrća, malo začina ili npr. gljivama kao u ovom jednostavnom i ukusnom proljetnom receptu.

60min
Jednostavna priprema
Datum objave: 04.04.2013
  1. Za ovaj recept možete koristiti gljive po želji, a mi predlažemo šampinjone ili ekološke japanske shiitake gljive koje su izuzetno ukusne i smatraju se ljekovitima.
  2. Ječam operite i procijedite. Stavite ga u posudu i prelijte temeljcem.
  3. Kada zakuha, smanjite vatru te ga poklopljenog kuhajte 60 min. Sitno nasjeckajte luk i gljive te ih pirjajte na maslinovom ulju.
  4. Dodajte kuhani ječam i pirjajte ga 20-ak minuta uz miješanje. Dodajte sol i papar te poslužite uz svježu salatu sa začinima po želji. U slast!

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • 1 šalica ječma
  • 3 šalice temeljca od povrća
  • 200 g gljiva (po želji)
  • 1 luk
  • 2 žlice maslinovog ulja

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)