1. Mekana kaša od riže
Rižu operite pa stavite u ekspres lonac. Dodajte vodu. Kada zakuha posolite pa tek sada poklopite. Kada se razvije tlak smanjite vatru i kuhajte 45 minuta. Ostavite da tlak u loncu padne pa tek onda otvorite i sve dobro promiješajte.
2. Povrtna ljekovita juha
Na maslinovom ulju pirjati đumbir, mladi luk, tofu i češnjak. Dodajte vodu i, kada zakuha, sojin umak. Kuhajte 10-15 minuta i na kraju dodajte limunov sok. Jedite toplo.
Sve sastojke pomiješati i dobro sažvakati svaki zalogaj.
Pomiješajte sok limuna i slad. Prelijte kipućom vodom. Piti toplo.
5. Ume – sho – kuzu napitak
Razmutite kuzu i shoyu u malo hladne vode. Ulijte preostalu vodu i dodajte šljivu umeboshi. Kuhajte uz stalno miješanje. Kada tekućina prokuha, smanjite vatru i ostavite na laganoj vatri 1 minutu. Piti toplo.
6. Kuhane jabuke
Oguliti i odstraniti fibrozni dio (jezgra), izrezati na četvrtine i staviti u posudu s malo vode (cca 1 cm visina vode u posudi), dodati prstohvat soli i pokriveno kuhati 5-6 minuta.
1. Mekana kaša od riže
- 1 šalica smeđe riže
- 5 šalica vode
- prstohvat soli
2. Povrtna ljekovita juha
- 4 šalica vode
- 2 jušne žlice sitno sjeckanog đumbira
- 10 pera mladog luka
- 1 kocka (100g) tofua
- 2 jušne žlice sojinog umaka/tamarija
- 3 režnja češnjaka narezana na sitno
- sok 1/2 limuna
- tamno sezamovo ulje
3. Specijalno malo jelo
- 3 žlice naribane mrkve
- 2 žlice naribanog korijena peršina
- 3 žlice naribane korabe ili repe
- 2 žlice naribane rotkve
- 1 žlicu nasjeckanog luka
- 3 nasjeckana režnja češnjaka
- 1 žličica đumbirovog soka
4. Topla limunada
- 1 šalica kipuće vode
- 1 jušna žlica ječmenog slada
- sok 1/2 limuna
5. Ume – sho – kuzu napitak
- 1 čajna žlica kuzua
- 1 šalica vode
- 1/4 do 1/2 šljive umeboshi
- kap - dvije tamarija/Shoyu
6. Kuhane jabuke
- 1-2 jabuke
- voda
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar