Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Jelo s tempehom
Jadranka Boban Pejić

Jelo s tempehom

Bogatstvo kvalitetnih proteina za napornu jesen!

45min
Jednostavna priprema
Datum objave: 23.10.2020
  1. Prepolovite tempeh pa ga kuhajte u jednoj šalici vode s lovorovim listom 15 minuta. Izvadite iz vode i ohladite. Narežite ga na kocke ili kriške i prelijte s 2 žlice tamarija.
  2. Dok se tempeh marinira, operite i narežite gljive pa ih popirjajte na jednoj žlici ulja dok ne počnu dobijati boju i ne puste sok. Stavite sa strane.
  3. Na dvije žlice ulja popržite narezani i marinirani tempeh pa ga pomiješajte s gljivama.
  4. U tavi u kojoj ste popržili tempeh propirjajte sitno sjeckani luk. Kuzu razmutite u 2 šalice temeljca pa umiješajte u luk i kuhajte 5 minuta da se zgusne.
  5. Dodajte zobeno vrhnje i umeboshi ocat pa umiješajte gljive i tempeh.

Uz ovo jelo sjajno ide zapečena bundeva, proso ili osnažena riža te ukiseljeni daikon i kuhano zeleno lisnato povrće.

Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Jesen.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)