- Prepolovite tempeh pa ga kuhajte u jednoj šalici vode s lovorovim listom 15 minuta. Izvadite iz vode i ohladite. Narežite ga na kocke ili kriške i prelijte s 2 žlice tamarija.
- Dok se tempeh marinira, operite i narežite gljive pa ih popirjajte na jednoj žlici ulja dok ne počnu dobijati boju i ne puste sok. Stavite sa strane.
- Na dvije žlice ulja popržite narezani i marinirani tempeh pa ga pomiješajte s gljivama.
- U tavi u kojoj ste popržili tempeh propirjajte sitno sjeckani luk. Kuzu razmutite u 2 šalice temeljca pa umiješajte u luk i kuhajte 5 minuta da se zgusne.
- Dodajte zobeno vrhnje i umeboshi ocat pa umiješajte gljive i tempeh.
Uz ovo jelo sjajno ide zapečena bundeva, proso ili osnažena riža te ukiseljeni daikon i kuhano zeleno lisnato povrće.
Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Jesen.
- 250 g tempeha
- 1 šalica vode
- 1 list lovora
- 250 g svježih gljiva
- 3 žlice svijetlog sezamovog ulja
- 3 žlice tamarija
- 1 šalica sitno sjeckanog luka ili poriluka
- 1 žlica kuzua
- 2 šalice temeljca od povrća ili vode
- 1/2 šalice kreme za kuhanje od zobi
- 1 žlica umeboshi octa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar