Datum objave:
31.10.2021
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva uz ventilator opciju. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
- Bundevu prepolovi, izdubi joj koštice te je nareži na veće komade zajedno s korom. U većoj posudi narezane komade bundeve i češnjak začini s malo maslinovog ulja i soli. Prebaci sve na lim za pečenje i peci dok se bundeva zapeče.
- Za to vrijeme poriluk nasjeckaj na kolutiće, jabuku oguli i narežite na kockice veličine 1cm. Dno lonca prekrij maslinovim uljem i na njemu pirjaj poriluk dok omekša. Zatim dodaj jabuku, cimet i đumbir te malo soli pa pirjaj još minutu do dvije. Dodaj vodu te ostavi da se sve kuha dok jabuka omekša.
- Kada je bundeva gotova, žlicom odvoji mesnati dio od kore. Češnjak oguli te sve zajedno smiksaj u blenderu zajedno sa kuhanom jabukom. Po potrebi dodaj sol ili vodu. Pri posluživanju svakoj porciji dodaj nekoliko kapi limunovog soka i mljevene bučine golice.
- Čudo od kruha pripremi prema uputama na pakiranju ili pogledaj Instagram Live bio&bio doživljaj u kojem ćeš iz prve ruke saznati najbolje savjete za njegovu pripremu.
- Kruh tostiraj pa posluži uz vruću juhu.
Istaknuti omjeri dovoljni su za 4 porcije.
- 1 manja hokaido bundeva
- 1 velika kisela jabuka
- 1 poriluk (samo svijetli dio)
- 4 režnja češnjaka (s korom)
- 1 žličica cejlonskog cimeta
- 2 žličice svježe naribanog đumbira
- mljevene bundevine golice (po želji)
- 1/2 limuna
- 600-700 ml prokuhane vode
- Sol
- Maslinovo ulje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar