Datum objave:
26.11.2021
- Kalup veličine 28 x 9 cm, premaži uljem i obloži papirom za pečenje.
- U multipraktiku samelji orahe, dodaj datulje i sve ostale sastojke ih izblendaj u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu utisni u dno kalupa pa odloži sa strane dok pripremiš nadjev.
- Očišćene i oguljene jabuke stavi u multipraktik s datuljama pa ih kratko usitni. Dodaj i ostale sastojke te ponovno kratko izmiješaj.
- Nadjev premaži preko podloge te stavi u hladnjak barem 12 sati.
- Ohlađeni kolač pažljivo izvadi iz kalupa. Po želji pospi kokosovim brašnom ili šećerom cvijeta kokosa, eritritolom ili brezinim šećerom.
- Kolač čuvaj u hladnjaku do pet dana.
Sastojci za podlogu:
- 2 šalice oraha
- ½ šalice maka
- 1 žlica šećera kokosovog cvijeta
- ½ šalice ribanog kokosa
- 1 šalica datulja
- ¼ žličica bourbon vanilije
Sastojci za nadjev:
- 2 jabuke (320 g)
- ½ šalice datulja
- 2 žlice šlag kreme od kokosa u limenci
- 1 žličica cimeta u prahu
- 1 žličica bourbon vanilije
- ¼ žličice soka od limuna
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar