- Kremu za roladu pripremite dan ranije kako bi se dovoljno stisnula i mogla razmazati po biskvitu i uredno zarolati.
- Namočene indijske oraščiće dobro isperite pod mlazom vode i ocijedite od viška tekućine te zajedno sa svim ostalim sastojcima stavite u blender i zblendajte u glatku kremu. Gotovu kremu stavite u zdjelicu ili staklenku i zatvorite ili prekrijete folijom kako se ne bi površinski dio osušio u hladnjaku.
- Biskvit pripremite ili u multipraktiku ili u većoj zdjeli, ovisno da li želite smjesu miješati rukama ili ne.
- Za izradu biskvita prvo izmiješajte sve suhe sastojke te dodajte i sve tekuće sastojke. Sve zajedno izmiješajte da se smjesa poveže u cjelinu.
- Na masnom papiru ili silikonskoj podlozi razvucite biskvitno tijesto te premažite ohlađenom kremom. Posložite nadjev po kremi, pažljivo zarolajte i ostavite hladiti naredna 24 sata.
- Gotovu roladu režite na šnite i poslužite.
- Čuvajte roladu u hladnjaku desetak dana zaštićenu od isušivanja.
Sastojci za tijesto
- 2 šalice badem brašna
- 1 šalica kokos brašna
- ½ šalice agava sirupa
- ½ šalice Soyde kefira ili drugog jogurta
- 2 žlice psilijuma u prahu
- ½ žličice burbon vanilije u prahu
Sastojci za kremu
- 1 šalica indijskih oraščića (namočeni 4 sata)
- ½ šalice Soyade kefira ili drugog jogurta
- ½ šalice kokosovog ulja
- ¼ šalice agava sirupa
- ½ žličice burbon vanilije
Sastojci za nadjev
- 250g svježih jagoda
- 1 žličica psilijuma u prahu
- 1 žlica agava sirupa (ukoliko je potrebno zasladiti jagode)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar