Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Juha od batata s narančinom koricom
Christina Pirello

Juha od batata s narančinom koricom

Počasti se ovom zanimljivom i ukusnom kombinacijom okusa i mirisa...

60min
Jednostavna priprema
Datum objave: 22.10.2020

Ovo je profinjena juha za posebne prigode: slatka i nježna jesenja gozba. Kombinacija sastojaka zajedno s pirjanim povrćem daje juhu koja opušta i potiče društvenost pa će biti odličan početak svečane večere.

  1. Zagrijte pećnicu na 250 ºC.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte batat i mrkvu pa nakapajte s 1-2 žličice ulja i lagano začinite umakom od soje, pazeći da su svi komadi dobro prekriveni. Ujednačeno ih rasporedite na nenamašćeni papir za pečenje i pecite nepokrivene oko 30 minuta dok posve ne omekšaju i posmeđe po rubovima.
  3. U loncu za juhu na srednjoj vatri zagrijte preostalu žličicu ulja. Dodajte luk, đumbir i sol i pirjajte dok luk ne postane proziran, oko 2-3 minute. Dodajte narančinu koricu i kuhajte dok se sve ne sjedini. Dodajte pečeni batat i mrkvu i lagano miješajući kuhajte 2 minute. Dodajte vodu, pokrijte i pustite da zavre. Smanjite vatru na najmanje i poklopljeno 20 minuta.
  4. Juhu izmiksajte u blenderu, sjeckalici s čeličnom oštricom ili štapnim mikserom. Vratite juhu u lonac i kuhajte je na laganoj vatri da ponovno zavre. Odvojite dio tekućine iz juhe i u njoj otopite miso. Dodajte razrijeđeni miso, rižin slad i narančin sok u lonac pa polako zagrijavajte. Netom prije nego zavre, ugasite vatru i poklopite pa pustite da odstoji još nekoliko minuta kako bi se aktivirali enzimi iz misa. 
  5. Poslužite toplo i ukrasite peršinom.

Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Juhe i variva.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Za 3-4 tanjura

  • 3-4 batata, oguljena i narezana na kockice od 1 cm
  • 2 srednje mrkve, narezane na krupne komade
  • 2-3 žličice ulja avokada ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • umak od soje, po ukusu
  • 1 crveni luk sitno nasjeckan
  • 2 žličice sjeckanog svježeg đumbira
  • prstohvat soli
  • sitno naribana korica 1 naranče
  • 4 šalice izvorske ili filtrirane vode
  • 2 1/2 žličice svijetlog misa
  • 1 žlica rižinog slada
  • 1 šalica svježeg narančinog soka
  • oko 1/4 žlice sjeckanog peršinovog lista za ukrašavanje, po ukusu
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel