Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Juha od bijelog graha s tjesteninom
Christina Pirello

Juha od bijelog graha s tjesteninom

Fini grah s tjesteninom na način Christine Pirello, savršen je jesenski "comfort food".

60min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 10.10.2017

U lonac srednje veličine zagrijte ulje, ljutiku i češnjak na umjerenoj vatri. Kad luk počne cvrčati dodajte prstohvat soli i pirjajte oko 2 minute dok luk ne postane staklast, pazeći pritom da češnjak ne posmeđi. Umiješajte pastrnjak i pirjajte dok ne postane sjajan od ulja.

Rasporedite povrće po dnu lonca i prekrijte ga grahom. Dodajte bademovo mlijeko i vodu, poklopite i ostavite na srednjoj vatri dok ne proključa. Smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 25 minuta dok pastrnjak posve ne omekša. 

Odvojite malo temeljca i u njemu otopite miso. Mješavinu misa dodajte u juhu i polako juhu zagrijavajte pa netom prije nego zavre ugasite vatru i ostavite poklopljeno nekoliko minuta kako bi se oslobodili enzimi iz misa. Juhu izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom dok nije posve glatka. Vratite je na štednjak i držite na sasvim slaboj vatri da ostane topla. 

Dok se juha kuha, u drugom loncu zavrijte vodu i skuhajte tjesteninu al dente. Dobro je ocijedite, ali nemojte ispirati. Kuhanu tjesteninu odmah umiješajte u juhu i poslužite ukrašenu peršinom.

Napomena: za pripremu graha, isperite i proberite oko 1/3 šalice graha cannellini. Jedan sat ga namačite u toploj vodi, a potom sat vremena kuhajte s komadom kombu alge veličine oko 2 cm ili s jednim listom lovora, dok ne omekša.

Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Juhe i variva, autorice Christine Pirello.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • oko 1 žlice ulja avokada ili ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 4 ljutike, sitno nasjeckane
  • 3 režnja svježeg češnjaka, zdrobljenog i sitno nasjeckanog
  • morska sol
  • 3 pastrnjaka, nasjeckana
  • 1 šalica kuhanog graha cannellini
  • 3 šalice nezaslađenog organskog bademovog ili sojinog mlijeka
  • 1 šalica izvorske ili filtrirane vode
  • 2 žličice slatkog bijelog misa
  • ¾ šalice sitne tjestenine, školjkice ili pužići
  • manja šaka svježeg peršina, sitno nasjeckanog, za ukrašavanje
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)