Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Juha od bijelog graha s tjesteninom
Christina Pirello

Juha od bijelog graha s tjesteninom

Fini grah s tjesteninom na način Christine Pirello, savršen je jesenski "comfort food".

60min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 10.10.2017

U lonac srednje veličine zagrijte ulje, ljutiku i češnjak na umjerenoj vatri. Kad luk počne cvrčati dodajte prstohvat soli i pirjajte oko 2 minute dok luk ne postane staklast, pazeći pritom da češnjak ne posmeđi. Umiješajte pastrnjak i pirjajte dok ne postane sjajan od ulja. Rasporedite povrće po dnu lonca i prekrijte ga grahom. Dodajte bademovo mlijeko i vodu, poklopite i ostavite na srednjoj vatri dok ne proključa. Smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 25 minuta dok pastrnjak posve ne omekša. Odvojite malo temeljca i u njemu otopite miso. Mješavinu misa dodajte u juhu i polako juhu zagrijavajte pa netom prije nego zavre ugasite vatru i ostavite poklopljeno nekoliko minuta kako bi se oslobodili enzimi iz misa. Juhu izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom dok nije posve glatka. Vratite je na štednjak i držite na sasvim slaboj vatri da ostane topla. Dok se juha kuha, u drugom loncu zavrijte vodu i skuhajte tjesteninu al dente. Dobro je ocijedite, ali nemojte ispirati. Kuhanu tjesteninu odmah umiješajte u juhu i poslužite ukrašenu peršinom.

Napomena: za pripremu graha, isperite i proberite oko 1/3 šalice graha cannellini. Jedan sat ga namačite u toploj vodi, a potom sat vremena kuhajte s komadom kombu alge veličine oko 2 cm ili s jednim listom lovora, dok ne omekša.

Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Juhe i variva, autorice Christine Pirello.

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

oko 1 žlice ulja avokada ili ekstradjevičanskog maslinovog ulja
4 ljutike, sitno nasjeckane
3 režnja svježeg češnjaka, zdrobljenog i sitno nasjeckanog
morska sol
3 pastrnjaka, nasjeckana
1 šalica kuhanog graha cannellini
3 šalice nezaslađenog organskog bademovog ili sojinog mlijeka
1 šalica izvorske ili filtrirane vode
2 žličice slatkog bijelog misa
¾ šalice sitne tjestenine, školjkice ili pužići
manja šaka svježeg peršina, sitno nasjeckanog, za ukrašavanje

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)