U posudi zakuhajte vodu pa stavite lišće koprive. Kuhajte 3-4 minute kuhačom pritišćući koprivu u vodi. Procijedite, dodajte 2 žlice sojinog ili zobenog vrhnja pa izmiksajte u pastu. Na ulju propirjajte sitno sjeckani mladi luk, dodajte oguljeni i sitno sjeckani batat pa pirjajte 3-4 minute. Dodajte prstohvat soli pa ulijte vodu i sojin ili zobeni napitak. Kuhajte 10-ak minuta poklopljeno na laganoj vatri. Izmiksajte ručnim mikserom, dodajte pire od koprive pa ponovno zakuhajte juhu. Kad prokuha, po želji dodajte soli i papra pa ostavite da poklopljeno odstoji 2-3 minute.
Mogućnosti: Umjesto koprive može poslužiti i drugo zeleno lisnato povrće. Naravno, umjesto batata može se poslužiti krumpir, ali i koraba.
2 žlice maslinovog ulja
2 mlada luka
1 batat (slatki krumpir)
2 žlice sojinog ili zobenog vrhnja
sol i papar
2 šalice vode
2 šalice sojinog ili zobenog napitka
300 g lišća mlade koprive
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!