Datum objave:
23.03.2018
- U posudi zakuhajte vodu pa stavite lišće koprive.
- Kuhajte 3-4 minute kuhačom pritišćući koprivu u vodi.
- Procijedite, dodajte 2 žlice sojinog ili zobenog vrhnja pa izmiksajte u pastu.
- Na ulju propirjajte sitno sjeckani mladi luk, dodajte oguljeni i sitno sjeckani batat pa pirjajte 3-4 minute.
- Dodajte prstohvat soli pa ulijte vodu i sojin ili zobeni napitak.
- Kuhajte 10-ak minuta poklopljeno na laganoj vatri.
- Izmiksajte ručnim mikserom, dodajte pire od koprive pa ponovno zakuhajte juhu.
- Kad prokuha, po želji dodajte soli i papra pa ostavite da poklopljeno odstoji 2-3 minute.
Mogućnosti: Umjesto koprive može poslužiti i drugo zeleno lisnato povrće. Naravno, umjesto batata može se poslužiti krumpir, ali i koraba.
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 mlada luka
- 1 batat (slatki krumpir)
- 2 žlice sojinog ili zobenog vrhnja
- sol i papar
- 2 šalice vode
- 2 šalice sojinog ili zobenog napitka
- 300 g lišća mlade koprive
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar