Datum objave:
03.04.2023
TOFU FETA SIR
- Tofu pažljivo ocijedi od viška vode i nareži na kockice, sve sastojke stavi u manju staklenu posudu, zatvori i promućkaj. Ostavi preko noći u hladnjaku.
NAMAZ OD SJEMENKI SUNCOKRETA
- Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok ne dobiješ glatki umak bez komadića. Prebaci ga u posudu i stavi na laganu vatru. Miješaj ručnom pjenjačom da se ne zalijepi.
- Kada umak prokuha, pusti još minutu/dvije da se zgusne. Prebaci u zdjelicu s poklopcem i stavi u hladnjak (najbolje preko noći da se dobro ohladi i dodatno stisne).
KARAMELIZIRANI LUK
- Luk nareži na polumjesece, debljine 2/3 mm. U tavu dodaj ulje, a izvor topline neka bude na najnižem stupnju.
- U toplo ulje (ne vrelo!) dodaj nasjeckani luk. Učestalo miješaj da ne zagori.
- Nakon 5 minuta dodaj sol, pa pirjaj još 15 minuta uz miješanje.
- Kada je luk skoro gotov dodaj jednu žlicu balzamičnog octa i pirjaj još 5 do 10 minuta dok se luk karamelizira.
- Ovdje nije korišten šećer jer je luk dovoljno sladak, ali po želji dodaj s octom 1 žlicu šećera kokosovog cvijeta.
ZAČINJENI TOFU
- Tofu ocijedi od viška vode i nareži na ploške (oko 8 komada).
- Pomiješaj tapiocu sa začinima te u smjesu uvaljaj tofu.
- U tavu stavi ulje i poprži tofu 1-2 minute sa svake strane dok ne dobije lijepu boju.
- Prepečeni Zrno kruh premaži namazom od suncokreta, dodaj baby špinat, karamelizirani luk, pečeni tofu, pola malog avokada, razmrvi malo tofu feta sira i pospi sjemenkama suncokreta.
Tofu feta sir
- 100 g tofua
- 60ml Ekozona maslinovog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 1/2 žlice jabučnog octa
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice nutritivnog/prehrambenog kvasca
- 1 žličica mix dalmatinskih začina
- 1/4 žličice soli
Namaz od sjemenki suncokreta
- 100 g bio&bio sjemenki suncokreta (potopiti min 5 h)
- 200 ml biljnog napitka (ovdje je korišten napitak od zobi)
- 1 žlica nutritivnog/prehrambenog kvasca
- 1/2 žličice češnjaka u granulama
- 1 žličica soli
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žličica tapioca praha
Karamelizirani luk
- 3 srednja ljubičasta luka
- 1 žlica balzamičnog octa (aceto balsamico)
- 2 žlice maslinovog ulja
- Prstohvat soli
Začinjeni tofu
- 100 g tofua
- 2 žlice tapioca praha
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice češnjaka u granulama
- 1/2 žličice slatke dimljene crvene paprike
- Chilli pahuljice
- 2 žlice maslinovog ulja
Dodatno
- avokado
- baby špinat
- Zrno kruh po želji
- sjemenke suncokreta
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar