PočetnaReceptiJutarnja slana kaša od smeđe i slatke riže
Anita Matić Delić
Jutarnja slana kaša od smeđe i slatke riže
Super ideja za hranjiv jutarnji obrok, posebno praktičan kad ti ostane riže od dan ranije.
30min
Jednostavna priprema
Datum objave:27.03.2023
Kuhanu rižu i umeboshi šljivu stavi u lonac, prelij vodom i zakuhaj.
Smanji vatru na vrlo lagano i kuhaj poklopljeno otprilike 15 minuta tj. dok riža ne omekša i pusti sluz.
Posluži toplo uz prženi sezam, prah wakame algi, kratko kiseljeno povrće, rotkvice i/ili mladi luk…
Alge su prava riznica hranjivih sastojaka i odlično se slažu s jelima od žitarica. Wakame alge bogat su izvor kalcija i željeza, zato po želji pripremi i prah od algi koji služi kao začin već gotovom jelu.
4-5 traka wakame algi stavi na suhi lim u pećnicu na 200*C i peci 6-7 minuta.
Kad su pečene izvadi ih iz pećnice pa rukama izmrvi. Potom ih u mužaru zdrobi u prah.
Prah čuvaj u zatvorenoj staklenci 8-10 dana.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar