Namoči marelice i datulje preko noći ili ih prelij vodom i kuhaj 10-ak minuta da omekšaju, a voda ispari. Iscijedi sok naranče i limuna. Izmiksaj 6 datulja, 6 marelica, sok naranče i limuna i rižin slad u gustu pastu. Podijeli kremu u 3-4 manje zdjelice.
Preostale dvije marelice i dvije datulje izmiksaj sa zrnima kakaa i kakao prahom te mljevenim bademima (bademe i kakao zrna možeš malo grublje samljeti da ostane hrskavo). Dobivenu smjesu podijeli u zdjelice povrh prethodno napravljene kreme.
Ukrasi komadićima naranče ili naribanom koricom naranče. Pomiješaš li obje kreme, dobit ćeš finu smjesu koju možeš koristiti kao podlogu/biskvit za torte i kolače.
2 naranče
1 limun
8 suhih marelica
8 suhih datulja
1 šalica mljevenih badema (za puniji okus malo ih tostirajte prije mljevenja)
2 žličice sirovih kakao zrna
3 žlice kakao praha
2 žlice rižinog slada
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!