Datum objave:
15.02.2024
Priprema:
- Za tijesto promiješajte suhe sastojke i dodajte sve ostale tekuće sastojke. Umijesite tijesto i podijelite na dva jednaka dijela. Na papiru ili silikonskoj podlozi razvaljajte tijesto na 2 mm i spremite u hladnjak dok pripremate karamelni nadjev. Ukoliko imate podlogu za dehidriranje ili nešto slično što bi vam moglo poslužiti kao kalup za mrežasti otisak na tijestu vafla, čisto zbog vizualnog efekta nemojte preskočiti isti. No ovaj korak ne utječe na konačni okus i izgled vafla.
- Za karamelni nadjev dobro izmiješajte sve sastojke i ostavite 2 sata u hladnjaku.
- Kad se tijesto za vafle ohladilo i karamelni nadjev malo stisnuo, odvojite tijesto od podloge i okrenite na suprotnu stranu tako da mrežasti uzorak ostane s vanjskih strana vafla.
- Nadjev nanesite pažljivo na jednu koru i poklopite nježno drugom korom i ostavite u hladnjak na daljnjih 2 sata.
- Nakon hlađenja rezačem za kekse oblikujte vafle u obliku srca, pospite eritritolom ili agava šećerom u prahu i servirajte.
- Preostale vafle čuvajte u hladnjaku do kraja konzumacije.
- Od ostatka tijesta različitim rezačima za kekse oblikujte vafle po želji ili jednostavno izrežite nožem.
Sastojci za tijesto:
- 1 šalica bademovog brašna
- ¼ šalice Lukuma praha
- 2 žlice mljevenog zlatnog lana
- ¼ žličice burbon vanilije
- 1 ½ žlice rastopljenog kokosovog ulja bez mirisa
- 1 žličica javorovog sirupa
- 3 žlice biljnog napitka Bonsoy
Sastojci za nadjev:
- 3 žlice javorovog sirupa
- ½ žlice rastopljenog kokosovog ulja bez mirisa
- 1 žlica psilijum praha
- 1 žlica Lukuma praha
- prstohvat burbon vanilije
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar