- Pripremite kalup za tart 22-24 cm.
- U multipraktiku sameljite zobene pahuljice, dodajte sve ostale suhe sastojke i blendajte dok se dobro izmiješaju. Potom dodajte javorov sirup, kokosovo ulje i vodu te nastavite blendati dok se sastojci ne povežu u tijesto. Gotovo tijesto utisnite u kalup i ostavite sa strane dok pripremate kremu i jabuke.
- Za kremu sve sastojke stavite u blender i blendajte do glatke teksture karamele.
- Jabuke operite, očistite i pomoću mandolina rezača izrežite na debljinu od 2 mm, prelijte limunovim sokom i dobro izmiješajte.
- Na koru tarta odvojite nešto manje od polovice kreme, kružno redajte ploškice jabuka naizmjenično s kremom do središta tarta. Ostatke kreme možete preliti lagano po vrhu pazeći da jabuke ostanu vidljive.
- Tart stavite hladiti 12 sati. Prije serviranja možete ga posuti agava šećerom u prahu.
Kolač čuvajte do 4 dana u hladnjaku zaštićenog od isušivanja.
Sastojci za koru:
- 1 ½ šalica zobenih pahuljica
- 1 šalica bademovog brašna
- ½ šalica ribanog kokosa
- ¼ šalice Maca praha
- ¼ šalice javorovog sirupa
- ¼ šalice kokosovog ulja
- 2 žlice cimeta u prahu
- ½ žličice vanilije u prahu
- ¼ žličice đumbira u prahu
- 2 žlice vode
Sastojci za kremu:
- 1 šalica suhe marelica
- ¼ šalice javorovog sirupa
- ¼ šalice kokosovog ulja
- ¾ šalice vode
- ½ žličice tamarija
- ½ žličice vanilije u prahu
- 3 jabuke
- 1 žlica limunovog soka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar