Postupak:
Pripremite kalup za tart 22-24cm.
U multipraktiku sameljite zobene pahuljice, dodajte sve ostale suhe sastojke i blendajte dok se dobro izmiješaju. Potom dodajte javorov sirup, kokosovo ulje i vodu te nastavite blendati dok se sastojci ne povežu u tijesto. Gotovo tijesto utisnite u kalup i ostavite sa strane dok pripremate kremu i jabuke.
Za kremu sve sastojke stavite u blender i blendajte do glatke teksture karamele.
Jabuke operite, očistite i pomoću mandolina rezača izrežite na debljinu od 2mm, prelijte limunovim sokom i dobro izmiješajte.
Na koru tarta odvojite nešto manje od polovice kreme, kružno redajte ploškice jabuka naizmjenično s kremom do središta tarta. Ostatke kreme možete preliti lagano po vrhu pazeći da jabuke ostanu vidljive.
Tart stavite hladiti 12 sati. Prije serviranja možete ga posuti agava šećerom u prahu.
Kolač čuvajte do 4 dana u hladnjaku zaštićenog od isušivanja.
Sastojci za koru:
1 ½ šalica zobenih pahuljica
1 šalica bademovog brašna
½ šalica ribanog kokosa
¼ šalice Maca praha
¼ šalice javorovog sirupa
174 šalice kokosovog ulja
2 žlice cimeta u prahu
½ žličice vanilije u prahu
¼ žličice đumbira u prahu
2 žlice vode
Sastojci za kremu:
1 šalica suhe marelica
¼ šalice javorovog sirupa
¼ šalice kokosovog ulja
¾ šalice vode
½ žličice tamarija
½ žličice vanilije u prahu
3 jabuke
1 žlica limunovog soka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar