Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Karamele sa spirulinom

Karamele sa spirulinom

Pomiješajte spirulinu, ekstrakt pšeničnih klica, maslac od lješnjaka i 4 žlice rižinog slada. Zagrijte zobeno ili sojino mlijeko pa prelijte preko listića metvice i ostavite da odstoji 5 minuta poklopljeno. Procijedite mlijeko (tako da u cjedilu pritišćete lišće metvice da izvučete što više okusa) pa pomiješajte s kakao prahom i jednom žlicom rižinog slada.

Pomiješajte kakao smjesu sa smjesom od spiruline, navlažite ruke i oblikujte 20 kuglica. Svaku stavite u papirnatu košaricu da se ne lijepe. Čuvajte u hladnjaku. Različite pržene i mljevene sjemenke (sezam, suncokret i sl.) također mogu biti sastavni dio ovih “karamela” - njima zamijenite kakao prah u receptu. U slast! :)

Recept i fotografija iz kuharice Prirodno i slatko, Jadranke Boban Pejić, Planetopija.
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Vrijeme pripreme 10 min
Složenost Vrlo jednostavna priprema
Sastojci 7 sastojaka

5 žlica spiruline u prahu
3 žlice ekstrakta pšeničnih klica
3 žlice maslaca od lješnjaka
5 žlica rižinog slada
3 žlice zobenog ili sojinog mlijeka
5 listića svježe metvice
2 žlice kakao praha

Na vrh