Pomiješajte spirulinu, ekstrakt pšeničnih klica, maslac od lješnjaka i 4 žlice rižinog slada. Zagrijte zobeno ili sojino mlijeko pa prelijte preko listića metvice i ostavite da odstoji 5 minuta poklopljeno. Procijedite mlijeko (tako da u cjedilu pritišćete lišće metvice da izvučete što više okusa) pa pomiješajte s kakao prahom i jednom žlicom rižinog slada.
Pomiješajte kakao smjesu sa smjesom od spiruline, navlažite ruke i oblikujte 20 kuglica. Svaku stavite u papirnatu košaricu da se ne lijepe. Čuvajte u hladnjaku. Različite pržene i mljevene sjemenke (sezam, suncokret i sl.) također mogu biti sastavni dio ovih “karamela” - njima zamijenite kakao prah u receptu. U slast! :)
Recept i fotografija iz kuharice Prirodno i slatko, Jadranke Boban Pejić, Planetopija.
Fotografija: Maja Danica Pečanić
- 5 žlica spiruline u prahu
- 3 žlice ekstrakta pšeničnih klica
- 3 žlice maslaca od lješnjaka
- 5 žlica rižinog slada
- 3 žlice zobenog ili sojinog mlijeka
- 5 listića svježe metvice
- 2 žlice kakao praha
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar