Kategorije
Početna Recepti Keksi s đumbirom i melasom
Iva Savić

Keksi s đumbirom i melasom

Isprobaj recept za mekane i aromatične kekse od bademovog i pirovog brašna sa svježim đumbirom koje je za nas pripremila bio&bio ambasadorica Iva Savić, @culinarypostcards.

30min
Jednostavna priprema
Datum objave: 12.11.2021
  1. U većoj posudi pomiješaj brašna, prašak za pecivo i sol.
  2. U drugu posudu stavi kokosovo ulje, aquafabu ili biljni napitak, šećer i melasu pa dobro pomiješaj sastojke dok dobiješ gustu smjesu. Na kraju dodaj svježe ribani đumbir.
  3. Vlažne sastojke potom dodaj u posudu sa suhim sastojcima. Rukama dobro promiješaj pa odvoji kuglice težine 40-43 g i oblikuj kekse. Slaži ih na lim prekriven papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno razmaka jer će keksi narasti tijekom pečenja.
  4. Kekse peci 12 minuta na 170 stupnjeva. 
  5. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade na limu za pečenje prije posluživanja budući da će dok su topli biti mekani na dodir.

Istaknuti sastojci su dovoljni za 10 keksa.

Ako te zanima kako je Iva pripremila ove ukusne kekse, pogledaj naš Instagram live bio&bio doživljaj!

Fotografija: Iva Savić 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)