Keksi s đumbirom i melasom
Isprobaj recept za mekane i aromatične kekse od bademovog i pirovog brašna sa svježim đumbirom koje je za nas pripremila bio&bio ambasadorica Iva Savić, @culinarypostcards.
30min
Jednostavna priprema
Datum objave:
12.11.2021
- U većoj posudi pomiješaj brašna, prašak za pecivo i sol.
- U drugu posudu stavi kokosovo ulje, aquafabu ili biljni napitak, šećer i melasu pa dobro pomiješaj sastojke dok dobiješ gustu smjesu. Na kraju dodaj svježe ribani đumbir.
- Vlažne sastojke potom dodaj u posudu sa suhim sastojcima. Rukama dobro promiješaj pa odvoji kuglice težine 40-43 g i oblikuj kekse. Slaži ih na lim prekriven papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno razmaka jer će keksi narasti tijekom pečenja.
- Kekse peci 12 minuta na 170 stupnjeva.
- Izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade na limu za pečenje prije posluživanja budući da će dok su topli biti mekani na dodir.
Istaknuti sastojci su dovoljni za 10 keksa.
Ako te zanima kako je Iva pripremila ove ukusne kekse, pogledaj naš Instagram live bio&bio doživljaj!
Fotografija: Iva Savić
- 130 g pirovog integralnog brašna
- 70 g bademovog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 40 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja u čvrstom stanju
- 3 žlice aquafabe (vode od slanutka) ili biljnog napitka
- 70 g šećera šećerne trske
- 40 g melase
- 1 žlica svježe ribanog korijena đumbira
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar