Datum objave:
14.05.2022
- Suncokretove sjemenke tostiraj na srednje jakoj vatri, otprilike 8 min uz povremeno miješanje. Pred kraj ih posoli i pusti da se ohlade.
- Dok se sjemenke tostiraju, oguli jednu jabuku, nareži je na krupnije komade, kratko prokuhaj pa zblendaj u pire.
- U multipraktiku samelji sjemenke do teksture malo grublje od brašna, tako da ostanu i sitni komadići.
- U posudu stavi mljevene sjemenke, kokosov šećer, prašak za pecivo i pire od jabuke. Promiješaj nekoliko puta, pa dodaj i komadiće čokolade. S miješanjem će se smjesa povezati.
- Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva, a lim obloži papirom za pečenje.
- Namoči dlanove vodom, pa formiraj kekse i slaži ih na lim.
- Kekse peci 12 min, odnosno dok blago ne potamne.
- Prije konzumiranja pusti da se ohlade.
Istaknuti omjeri dostatni su za 12 keksića!
- 200 g suncokretovih sjemenki, tostiranih i posoljenih (cca ¼ žličice soli)
- 40 g kokosovog šećera* (volite li slađe, stavite 10-20g više)
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jabuka ili 50 g kašice od jabuke
- 60 g tamne čokolade, nasjeckane na sitne komadiće
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar