Navodno je kovrčavi kelj posebno ukusan tijekom hladnijih mjeseci koji su pred nama. S obzirom na njegove nutritivne vrijednosti i obilje vlakana, predlažemo da kušate ovu ukusnu salatu.
Quinou ostavite namočenu preko noći. Kovrčavi kelj narežite na tanke trakice, paprike narežite na kockice, luk i suhe smokve nasjeckajte na sitno, a mini rajčice na četvrtine.
Avokado očistite, vilicom pretvorite u pastu i rukama rasporedite u tanko narezani kelj. Quinou ocijedite i pomiješajte s keljom, limunovim sokom i ostalim, prethodno nasjeckanim, sastojcima.
Naravno, sastojke možete prilagođavati svom ukusu i željama, kao i sezoni.
Dobar tek!
1 kovrčavi kelj
1 šalica quinoe
1/2 avokada
sok od pola limuna
1/2 crvene paprike
2 mlada luka
1 šalica mini rajčica
1 šaka grožđica
malo suhih smokava
malo maslinovog ulja
malo soli i papra
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!