Evo super ideje za jesensko zimsku tortu kojoj će se sigurno veseliti svi. Posebno ljubitelji kestena! Priprema će trajati oko sat vremena, ovisno o vašem kulinarskom iskustvu. Ne žurite nigdje, pustite omiljenu muziku, pijuckajte čašu finog eko vina i neka vam kuhanje bude ugodan ritual opuštanja. Uživanje u torti s obitelji i prijateljima bit će samo šećer na kraju. :-)
Zagrijte pećnicu na 180°C. Sameljite lješnjake i pomiješajte ih s brašnom i praškom za pecivo. Umiješajte ulje, sojin napitak, sok, slad i koricu ekološki uzgojenog limuna. Ulijte u nauljeni kalup. Pecite 40-50 minuta na 180°C. Kada se ohladi, prerežite biskvit.
Smokve pola sata kuhajte u vodi (toliko da ih prekrije). Izmiksajte u kremu. Pomiješajte kesten pire s mirinom i jabučnim sirupom i smjesu podijelite na dva dijela.
Donji dio biskvita premažite kremom od smokvi, na nju stavite pola kreme od kestena i pokrijte drugim dijelom biskvita. Premažite cijelu tortu preostalom kremom od kestena.
Uživajte u zanimljivoj kombinaciji mirisa i okusa ove atraktivne jesensko zimske torte uz šalicu toplog zobenog napitka ili čaja s par kapi đumbira.
Biskvit
1 šalica lješnjaka
1 šalica integralnog brašna
2 šalice brašna tip 850
2 jušne žlice praška za pecivo
½ šalice ulja
½ šalice napitka od soje
1 i ½ šalica jabučnog soka
1 šalica rižinog slada
naribana korica 1 eko limuna
Krema od smokvi
300 g suhih smokvi
Krema od kestena
500 g pirea od kestena
4 jušne žlice mirina
1/3 šalice jabučnog sirupa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar