Evo super ideje za jesensko zimsku tortu kojoj će se sigurno veseliti svi. Posebno ljubitelji kestena! Priprema će trajati oko sat vremena, ovisno o vašem kulinarskom iskustvu. Ne žurite nigdje, pustite omiljenu muziku, pijuckajte čašu finog eko vina i neka vam kuhanje bude ugodan ritual opuštanja. Uživanje u torti s obitelji i prijateljima bit će samo šećer na kraju. :-)
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Sameljite lješnjake i pomiješajte ih s brašnom i praškom za pecivo. Umiješajte ulje, sojin napitak, sok, slad i koricu ekološki uzgojenog limuna. Ulijte u nauljeni kalup. Pecite 40-50 minuta na 180°C. Kada se ohladi, prerežite biskvit.
- Smokve pola sata kuhajte u vodi (toliko da ih prekrije). Izmiksajte u kremu. Pomiješajte kesten pire s mirinom i jabučnim sirupom i smjesu podijelite na dva dijela.
- Donji dio biskvita premažite kremom od smokvi, na nju stavite pola kreme od kestena i pokrijte drugim dijelom biskvita. Premažite cijelu tortu preostalom kremom od kestena.
- Uživajte u zanimljivoj kombinaciji mirisa i okusa ove atraktivne jesensko zimske torte uz šalicu toplog zobenog napitka ili čaja s par kapi đumbira.
Biskvit
- 1 šalica lješnjaka
- 1 šalica integralnog brašna
- 2 šalice brašna tip 850
- 2 jušne žlice praška za pecivo
- ½ šalice ulja
- ½ šalice napitka od soje
- 1 i ½ šalica jabučnog soka
- 1 šalica rižinog slada
- naribana korica 1 eko limuna
Krema od smokvi
- 300 g suhih smokvi
Krema od kestena
- 500 g pirea od kestena
- 4 jušne žlice mirina
- 1/3 šalice jabučnog sirupa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar