Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Kesten torta

Kesten torta

Evo super ideje za jesensko zimsku tortu kojoj će se sigurno veseliti svi. Posebno ljubitelji kestena! Priprema će trajati oko sat vremena, ovisno o vašem kulinarskom iskustvu. Ne žurite nigdje, pustite omiljenu muziku, pijuckajte čašu finog eko vina i neka vam kuhanje bude ugodan ritual opuštanja. Uživanje u torti s obitelji i prijateljima bit će samo šećer na kraju. :-)

Zagrijte pećnicu na 180°C. Sameljite lješnjake i pomiješajte ih s brašnom i praškom za pecivo. Umiješajte ulje, sojin napitak, sok, slad i koricu ekološki uzgojenog limuna. Ulijte u nauljeni kalup. Pecite 40-50 minuta na 180°C. Kada se ohladi, prerežite biskvit.

Smokve pola sata kuhajte u vodi (toliko da ih prekrije). Izmiksajte u kremu. Pomiješajte kesten pire s mirinom i jabučnim sirupom i smjesu podijelite na dva dijela.

Donji dio biskvita premažite kremom od smokvi, na nju stavite pola kreme od kestena i pokrijte drugim dijelom biskvita. Premažite cijelu tortu preostalom kremom od kestena.

Uživajte u zanimljivoj kombinaciji mirisa i okusa ove atraktivne jesensko zimske torte uz šalicu toplog zobenog napitka ili čaja s par kapi đumbira.

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 18 sastojaka

Biskvit
1 šalica lješnjaka
1 šalica integralnog brašna
2 šalice brašna tip 850
2 jušne žlice praška za pecivo
½ šalice ulja
½ šalice napitka od soje
1 i ½ šalica jabučnog soka
1 šalica rižinog slada
naribana korica 1 eko limuna 

Krema od smokvi
300 g suhih smokvi 

Krema od kestena
500 g pirea od kestena
4 jušne žlice mirina
1/3 šalice jabučnog sirupa

Na vrh