Datum objave:
22.09.2021
- Sve sastojke za marinadu stavi u blender i blendaj dok se sastojci povežu.
- Tempeh nareži na manje kocke, prelij marinadom i pusti da odstoji sat vremena.
- Kombu shiitake temeljac pripremi na način da zakuhaš 400 ml vode s 4 suhe shiitake gljive te s jednom trakom kombu alge. Temeljac kuhaj 10 minuta, makni s vatre te iz njega ukloni kombu algu.
- Na tamnom sezamovom ulju kratko pirjaj ljubičasti luk, potom dodaj sjeckani đumbir i češnjak, ubaci tamari, curry i kurkumu te prelij kokosovim napitkom i kombu shiitake temeljcem.
- Juhu kuhaj 15-20 minuta, a kad je skuhana kratko je blendaj.
- Rižine rezance prelij litrom kipuće vode, pusti desetak minuta i potom procijedi.
- Na sezamovom ulju kockice tempeha prži dok dobiju zlatnu boju.
- Jelo serviraj u dubokom tanjuru, rižine rezance prelij curry kokos juhom te dodaj prženi tempeh. Po želji ukrasi mladim lukom i svježim korijanderom.
Ako te zanima kako je Klara pripremila ovaj ukusni azijski curry s tempehom, pogledaj naš Instagram live bio&bio doživljaj.
- 300 g tempeha
- 100 g tjestenine od integralne riže bez glutena
Marinada za tempeh:
- 1 velika žlica namaza od kikirikija
- 4 velike žlice tamarija
- 1 mala žlica sirupa od agave
- 1 mala žlica tamnog sezamovog ulja
- ¼ male žlice kumina
- ¼ male žlice dimljene paprike
- oko 50 ml vode
Curry kokos juha:
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar